Samsung Galaxy mobiteli i tableti dio Android Enterprise Recommended programa

0
905
Galaxy uređaji sa Android 11 i kasnijim OS postat će dio Android Enterprise Recommended programa

KompanijaSamsung Electronics Co., Ltd. je danas objavila da će se pridružiti Android Enterprise Recommended programu kompanije Google, kako bi poduzetnicima i firmama omogućila jednostavnije integrisanje mobilnih rješenja u poslovanje.
“Pristupanjem Android Enterprise Recommended programu, poduzetnicima i firmama ostavljamo mogućnost da još lakše izgrade mobilna rješenja koja štite njihove zaposlene, ali i povećavaju efikasnost ispunjavanjem i prevazilaženjem standarda za bezbjednost, produktivnost i fleksibilnost kompanije Google”, izjavio je KC Choi, izvršni potpredsjednik i director globalnog B2B tima u odjeljenju za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Napredna bezbjednosna rješenja

Od samog početka, Samsung i Google blisko sarađuju kako bi firmama pružili najbolja i najbezbednija mobilna rješenja. Ove dvije kompanije su udružile snage prije skoro čitavu deceniju ne bi li odgovorile na najbitnije izazove sa kojima se firme danas suočavaju: održanje produktivnosti, zaštita zaposlenih i fleksibilnost u radu.
Tokom posljednje dvije godine Samsung i Google su posebno radili na usklađivanju Android Enterprise i Samsung Knox platforme, kako bi Android korisnicima kojima su potrebna napredna rješenja kompanije Samsung za bezbjednost i upravljanje uređajima ponudile još kvalitetnije korisničko iskustvo. Pored toga, kompanije su zajednički realizovale sinhronizaciju servisa za upravljanje mobilnim uključivanjem novozaposlenih u poslovne sisteme (Android zero-touch enrollment i Knox Mobile Enrollment).
“Uzbuđeni smo što se Samsung Galaxy pametni telefoni i tableti pridružuju Android Enterprise Recommended programu, unapređujući naše dugotrajno partnerstvo i nastojanje da poslovnim korisnicimapružimo vrhunsko mobilno iskustvo”, izjavio je David Still, direktor Android Enterprise odjeljenja u kompaniji Google.
Samsung ima dugu historiju kreiranja izuzetnih mobilnih rješenja koja kompanijama pomažu da upravljaju modernim poslovnim izazovima, uključujući Galaxy Enterprise Editions, inovacije u segmentu pametnih telefona i tableta, najsavremenija bezbjednosna rješenja, fleksibilne opcije konfiguracije uređaja, kao inapredne servise za poslovni menadžment.
Kompanija konstantno unapređuje ponudu svojih proizvoda i servisa kako bi poslovni korisnici uvijek dobili besprijekornu uslugu. Dio ponude je i Samsung Knox Suite, koji korisnicima između ostalih bezbjednosnih i upravljačkih opcija nudi napredne bezbjednosne opcije, poput Dual-layered Data-At-Rest enkripcije, Real-time Kernel Protection, Defeat Exploit i Sensitive Data Protection usluga za zaštitu kompanija i njihovih korisnika od svih vrsta digitalnih prijetnji.
Dodatno, Samsung Knox Suite IT administratorima donosi mogućnost konfigurisanja Samsung uređaja u skladu sa specifičnim potrebama njihovih kompanija, upravljanje sa centralne lokacije, kao i poseban sistem za lako rukovanje operativnim sistemima zaposlenih iažuriranje softvera daljinskim putem.

Povoljnosti za Galaxy korisnike

Odabrani Galaxy uređaji sa Android 11 i kasnijim operativnim sistemom poput S20, Note20, Tab S7/S7+, XCover Pro će postati dio Android Enterprise Recommended programa. Novina će korisnicima pružiti još više opcija u skladu sa google standardima za konzistentne poslovne performanse. Zajedno, Google i Samsung će nastaviti da pomjeraju granice i kreiraju najbolja moguća iskustva kako bi poslovnim korisnicima širom svijeta pomogli da ostvare ciljeve digitalne transformacije.