Samsung lansirao novu liniju Wind-Free™ klima uređaja na bazi vještačke inteligencije

0
986
Nova liniju Samsungovih klima uređaja sa R32 rashladnim sredstvom nove generacije

Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) i zvanično je lansirala potpuno novu liniju zidnih klima uređaja sa R32 rashladnim sredstvom nove generacije, jedinstvenom Wind-Free™ tehnologijom hlađenja i novim opcijama pametnog upravljanja uređajima.
Samsung je 2017. godine predstavio prvi zidni klima uređaj sa Wind-Free tehnologijom, koja podrazumijeva hlađenje u tri koraka. U prvom koraku se u režimu za brzo hlađenje temperatura brzo smanjuje,a zatim se pokreće opcija za smanjenje vlažnosti vazduha. U trećem koraku, nakon postizanja željene temperature, aktivira se Wind-Free™ režim koji održava željeni intenzitet hlađenja i pruža ugodan boravak u prostoriji.
Novi zidni klima uređaji optimizuju postupak hlađenja. Uz pomoć funkcije automatskog prilagođavanja komfora putem vještačke inteligencije (AI Auto Comfort) korisnicima je omogućeno efikasnije korištenje klima uređaja. AI Auto Comfort analizira uslove u prostoriji, željenu temperaturu i načine hlađenja, kao i spoljašnju klimu, kako bi automatski odabrao najprikladniji način rada uređaja.
Putem aplikacije Samsung SmartThings-ovi uređaji se mogu daljinski kontrolisati. Tako je omogućeno uključivanje i isključivanje jedinice, biranje željenog načina hlađenja, zakazivanje određenih radnji i praćenje potrošnje električne energije – jednim dodirom. Dodatno,zahvaljujući Bixby, Samsungovoj aplikaciji za upravljanje glasom*, korisnici mogu da putem svog pametnog telefona jednostavno kažu klimi kako žele da radi.
Nova generacija koristi Samsungov inovativni energetski efikasan kompresor Digital Inverter Boost koji omogućuje održavanje željene temperature, bez učestalog uključivanja i isključivanja uređaja, što kao rezultat ima manju potrošnju električne energije.
Osim toga, uređaj ima ugrađeni senzor za otkrivanje pokreta (MDS) koji prati kretanje korisnika i detektuje kada nema nikoga u prostoriji, te automatski mijenja podešavanja klima uređaja i prebacuje ga na standby režim.
Uređa jWind-Free™ Elite dolazi sa najboljim performansama u ovoj seriji i ima A+++ oznaku energetskog stepena, u pogledu koeficijenta sezonske efikasnosti za grijanje (SCOP) i hlađenje (SEER), što je najviša energetska ocjena u Evropi.
Samsungova nova zidna linija klima uređaja sa rashladnim sredstvom R32 dostupna je od prvog tromjesečja 2020. u verzijama Split (RAC) i Multi Split (FJM).