Samsung osvojio 46 nagrada za inovacije na sajmu CES® 2023

Samsung je nagrađen za posvećenost pružanju savršeno povezanog, prilagodljivog iskustva za korisnike i doprinos ekološki svjesnom svijetu

0
1196
Samsungovih 46 novih proizvoda osvojilo Nagrade za inovacije na sajmu CES® 2023

Kompanija Samsung Electronics, globalni tehnološki lider, objavila je danas da je njihovih 46 novih proizvoda osvojilo Nagrade za inovacije na sajmu CES® 2023, uključujući tri Nagrade za najbolju inovaciju koje dodjeljuje Udruženje za potrošačku tehnologiju (CTA)®. Ovaj godišnji program nagrađuje izuzetan dizajn i inženjering u različitim kategorijama proizvoda potrošačke tehnologije.
Samsung je dobio priznanja u raznim kategorijama, što potvrđuje posvećenost ove kompanije pružanju savršeno povezanog, prilagodljivog iskustva za korisnike, kao i doprinos ekološki svjesnom svijetu.
Samsung proizvodi nagrađeni su za inovacije u kategorijama digitalna slika/fotografija, mobilni uređaji i dodatna oprema, gaming, digitalno zdravlje, nosive tehnologije i video prikazi, kućne AV komponente i dodatna oprema, softveri i mobilne aplikacije. Neki od ovih nagrađenih proizvoda obuhvataju karakteristike ekološke svijesti, kao što su telefoni Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, koji se prave od prenamijenjenih ribarskih mreža i pakuju u ambalažu od 100% recikliranog papira. Kompanija je dobila prestižnu Nagradu za najbolju inovaciju u kategorijama pomoćne i dodatne računarske opreme, video prikaza i cyber sigunosti i lične privatnosti.
Nagrade za inovacije sponzoriše CTA, koji je domaćin i organizator sajma CES – priznatog u cijelom svijetu kao globalne pozornice za inovacije i najuticajnijeg svjetskog tehnološkog događaja. CES 2023 će se održati od 5. do 8. januara u Las Vegasu, sa posebnim naglaskom na održivosti.

Najznačajniji dobitnik Nagrade za najbolju inovaciju

Samsung S3B512C sigurnosni čip – Kao dobitnik Nagrade za najbolju inovaciju u kategoriji cyber sigurnosti i lične privatnosti, SamsungS3B512C biometrijska kartica sadrži senzor otiska prsta, sigurnosni element (SE) i sigurnosni procesor (SP) na jednom čipu, kao i unaprijeđene sigurnosne funkcije zahvaljujući Samsungoriginalnom algoritmu za verifikaciju otiska prsta i tehnologiji zaštite od prevare. To je prvi sveobuhvatni sigurnosni čip u sektoru cyber sigurnosti koji čita biometrijske podatke putem senzora otiska prsta, čuva i verifikuje kodirane podatke na način koji sprečava lažiranje podataka i obrađuje ih na siguran način.

Najznačajniji dobitnici Nagrada za inovacije

GalaxyZ Flip4, Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition – Kao najbolji sklopivi pametni telefon za lično izražavanje, Galaxy Z Flip4 se odlikuje poboljšanom inovativnom kamerom, većom baterijom i još većim brojem mogućnosti za prilagođavanje ličnom izrazu od svog prethodnika. Galaxy Z Flip4 i Z Flip4 Bespoke Edition nagrađeni su u kategorijama digitalna slika/fotografija i mobilni uređaji i dodatna oprema. Faktor forme modela Z Flip4 omogućava jedinstvenu funkciju kamere kao što je FlexCam, kako biste mogli da pravite fotografije ili video snimke bez upotrebe ruku direktno u omiljenim aplikacijama društvenih mreža. Također vam omogućava da napravite fotografiju sa ekrana poklopca bez otvaranja telefona uz pomoć Quick Shot funkcije. Z Flip4 Bespoke Edition nudi još viši nivo prilagođavanja ličnom izrazu sa bojama stakla i opcijama okvira koje omogućavaju 75 jedinstvenih kombinacija.
Galaxy Z Fold4 – Nagrađen u kategorijama digitalna slika/fotografija, mobilni uređaji i dodatna oprema i gaming, Galaxy Z Fold4 se odlikuje vrhunskim performansama, unaprijeđenom kamerom i revolucionarnim dizajnom. Model Z Fold4 pruža neprikosnoveno iskustvo gaminga i povećane produktivnosti zahvaljujući 7,6-inčnom glavnom ekranu i Android 12L funkcijama.
Galaxy Watch5, Galaxy Watch5Pro – Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro satovi su nagrađeni u kategorijama digitalno zdravlje i nosiva tehnologija za napredne sposobnosti praćenja zdravlja, veće izdržljivosti i punjenja, što ih čini Samsung satovima sa najviše funkcija ikada. Galaxy Watch5 Pro sat je napravljen za avanturu i brz način života sa poboljšanim GPS funkcijama, najtrajnijom baterijom među Galaxy Watch satovima i proširivim Super AMOLED ekranom koji je zaštićen unaprijeđenim safirnim staklom. Uz revolucionarni bioaktivni senzor, serija Galaxy Watch5 satova pruža korisnicima najkompletniju sliku o zdravlju ikada.
Samsung Wallet – Poznat kao sveobuhvatna aplikacija, Samsung novčanik je nagrađen u kategoriji softvera i mobilnih aplikacija. Kombinacija funkcija kao što su Samsung propusnica, Samsung plaćanje i druge,Galaxy korisnicima nude nov i jednostavan način čuvanja svih svojih digitalnih dokumenta na jednom mjestu – od bankovnih kartica i digitalnih ključeva do putnih propusnica, vozačkih dozvola i studentskih kartica.
Bespoke AI Laundry – SamsungBespoke AI Laundry proizvodi su nagrađeni za inovativni dizajn i integrisane VI tehnologije. Bespoke AI™ mašina za pranje veša sa AI OptiWash™ tehnologijomje dobila priznanje u kategoriji pametnog doma, a Bespoke AI™ mašina za sušenje veša sa AI Optimal Dry tehnologijom u kategoriji kućnih aparata. Bespoke AI™ mašina za pranje veša automatski prepoznaje vrste tkanina i stepen zaprljanosti i tome prilagođava svoje performanse, dok se sami ciklusi pranja mogu kontrolisati preko Samsung aplikacije SmartThings. Bespoke AI™ mašina za sušenje veša koristi senzore i algoritme za mjerenje vlažnosti odjeće i prilagođava vrijeme i temperaturu za savršenu optimizaciju ciklusa sušenja.
SmartThings Energy – Nagrađena u kategoriji softvera i mobilnih aplikacija, Samsung aplikacija SmartThings Energy predstavlja jednostavno rješenje za korisnike u cilju smanjenja energetske potrošnje kod kuće. Pored praćenja potrošnje električne energije, SmartThings Energy nudi uvide i preporuke za djelovanje na osnovu uređaja koji su povezani sa platformom i obrascem potrošnje.
Samsung 990 PRO saHeatsink SSD 2TB – Kao dobitnik Nagrade za inovacije u kategoriji pomoćne i dodatne opreme, Samsung 990 PRO sa Heatsink SSD 2TB je najbrži PCIe 4.0 SSD drive kompanije izuzetno efikasne snage. Kreiran za gaming konzole ili PC, omogućava nevjerovatno velike brzine za brže preuzimanje. Kombinacija frižidera, niklovane površine kontrolora i Samsung dinamične toplotne zaštite daje maksimalne rezultate hlađenja kako bi se spriječile smanjene performanse usljed pregrijavanja. Ovaj drive je također opremljen RGB svjetlima koji odgovaraju stilu svake postavke.
Samsung Automotive NVMe BGA SSD 1TB (AM991) – Ovo revolucionarno rješenje nudi najveću sekvencijalnu brzinu čitanja za skladištenje podataka u prevoznim sredstvima, kao i izuzetno veliki operativni kapacitet informativno-zabavnih sistema za AD/ADAS, pilotske kabine i drumska vozila. Nagrađen u kategoriji zabave i sigurnosti prevoznih sredstava, također se odlikuje najvećom održivom brzinom pisanja podataka od čak 1150MB/s zahvaljujući Samsung V-NAND tehnologiji, originalnom kontroleru i ekskluzivnom dizajnu firmwarea, i funkcioniše sigurno čak i u najekstremnijim klimatskim uslovima (od -40 °C do 105 °C).
Samsung 512GB CXL Memory Expander – Nagrađen ukategoriji računarskih hardvera i komponenti, Samsung512GB CXL Memory Expander modul će biti prvi memorijski uređaj koji podržava dugo iščekivani CXL 2.0 inteface i dolazi sa EDSFF (E3.S) faktorom forme – što je naročito pogodno za najnoviju generaciju servera i data centara velikog kapaciteta koje koriste kompanije.
Samsung 16GB LPDDR5X i 1TB UFS 3.1 paket čipova – U prvoj integraciji 14-nanometarskog 16GB LPDDR5X DRAM-a i SamsungV-NAND 1TB UFS (Universal Flash Storage) 3.1 memorije sa četiri bita po ćeliji (QLC) sedme generacije, ovaj uMCP omogućava ogroman korak naprijed na čelu sektora. Nagrađen u kategoriji ugradbenih tehnologija, ovaj integrisani UFS paket čipova predvodi sektor ka memoriji veće gustine i brzine i manje energetske potrošnje za vrhunske pametne telefone i druge vodeće vrste primjene u IT industriji.
Samsung ISOCELL HP3 CMOS senzor slike – Kao najsavremeniji mobilni senzor optičkog formata od 1/1,4 inča i veličinom piksela od 0,56㎛za tanji dizajn kamere, Samsung ISOCELL HP3 je nagrađen u kategoriji digitalne slike/fotografije. Predstavlja tehnologiju najmanjih piksela u mobilnim kamerama u cilju unapređenja dizajna i 200 megapiksela za najdetaljnije slike. Tetra pixel tehnologija omogućava veličinu piksela od 1,12㎛ili 2,24㎛ za bolje fotografije pri slabom svjetlu i 8K video snimke uz minimalni gubitak u vidnom polju. Pored toga, zahvaljujući Super QPD tehnologiji, ISOCELL HP3 može da registruje informacije o autofokusu horizontalno i vertikalno.
Samsung W920+RF 6550 poboljšanje nove generacije za nosive uređaje – Nagrađeni u kategoriji nosivih tehnologija, SamsungExynos W920 sistem na čipu (SoC) i Exynos RF 6550 rješenje za konektivnost su tandem nove generacije koji nosivim uređajima daje novu dimenziju. Exynos W920 procesor sa Extreme Ultra-Violet (EUV) procesnim čvorom od 5 nanometara (nm) obuhvata LTE modem i pruža performanse kakve zahtijevaju nosivi uređaji nove generacije sa snažnim +GPU i dvojezgrenim CPU. RF 6550 čip sa procesorom od 28nm integriše Wi-Fi, Bluetooth i GNSS konektivnost sa vrhunskom pouzdanošću u Exynos W920 dizajn.
_________
Napomena: Dostupnost proizvoda može varirati na različitim tržištima.