Samsung predstavio Climate Hub za grijanje i dovod tople vode

0
3757
Climate Hub je novo rješenje kompanije Samsung za grijanje i snadbjevanje toplom vodom u domaćinstvima

Climate Hub je novo integrisano rješenje kompanije Samsung za grijanje i snadbjevanje toplom vodom u domaćinstvima. Laganom montažom, jednostavnim pokretanjem, bešumnim radom i pametnim povezivanjem, Samsung nastoji da učini domove praktičnim za instalatere i komfornim za krajnje korisnike.
Samsung Climate Hub je izuzetno funkcionalan system klimatizacije. Sastoji se od reverzibilne toplotne pumpe sa rashladnim sredstvom R32, ugrađenog rezervoara za toplu vodu zapremine od 200 ili 260 litara i novog regulatora osjetljivog na dodir, koji omogućuje kontrolu temperature. Dostupan je u Mono i Split varijanti.
Climate Hub Mono konfiguracija posjeduje jednu spoljnu hidrojedinicu, što olakšava montažu, ne zahtjevajući licencu za F-gas. Ovaj system dostupan je u više opcija kada je riječ o kapacitetima, koji variraju od monofazne varijante od 5-8-12-16 kV, do one trofazne kapaciteta od 8-12-16 kV.
Kada je riječ o Split sistemu, spoljna jedinica je sa rezervoarom povezana cijevima rashladnog sredstva i ovaj model je dostupan u varijantama od 4-6-9 kW (monofazni) i 9 kW (trofazni). Oba sistema mogu se povezati na Smart Grid režim, omogućujući maksimalno iskorišćavanje benefita, te ekonomično i održivo snadbjevanje električnom energijom. Climate Hub se može povezati i sa solarnim pogonom, štedeći potrošnju energije putem obnovljivih resursa. Zbog visokog stepena energetske efikasnosti, i Mono i Split sistemi dolaze sa A+++ oznakom za prosječnu sezonsku efikasnost grijanja prostora, zasnovanu na temperaturi odlazne vode od 35°C.
Hidrojedinica Samsung Climate Hub sistema dolazi sa ugrađenim rezervoarom i dizajnirana je do najsitnijih detalja. Dostupna u opcijama od 200 ili 260 litara, jedinica podrazumijeva više tipova montaže i uklapa se u različite objekte, od malih stanova do velikih kuća. Pomoćni grijač je obavezno uključen, kako bi grijanje bilo konstantno.
Hidrojedinica sa ugrađenim rezervoarom je kompaktne veličine (595 x 700 mm) i karakteriše je modularni dizajn, što omogućuje jednostavnu montažu. Zbog intuitivnog servisiranja, pokretanje i održavanje može se obaviti uz minimalne napore, upotrebom Micro SD kartice ili Samsung S-Checker mobilne aplikacije.