Samsung predstavio Galaxy Note10, novu liniju premijum pametnih telefona

0
1178
Najmoćniji Galaxy Note dolazi u dvije veličine, sa unapređenom S Pen olovkom i profesionalnom kamerom

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas Galaxy Note10, novu liniju premijum pametnih telefona koji kombinuju elegantan dizajn sa moćnim performansama i produktivnošću.
Po prvi put, Galaxy Note10 dolazi u dvije veličine, kako bi korisnici mogli da izaberu onu koja im najviše odgovara. Galaxy Note10 dolazi uz S Pen olovku i Cinematic Infinity displej od 6,3 inča, dok Galaxy Note10+ dolazi sa najvećim Note Cinematic Infinity displejom do sada od 6,8 inča.
Galaxy Note10 ima najbolji od svih Samsungovih displeja do sada. Posjeduje Cinematic Infinity displej, koji ide od ivice do ivice, i gotovo da nema okvir, dok je otvor za prednju kameru na displeju minijaturan i centriran radi izbalansiranog dizajna.
Galaxy Note10 krasi nagrađivani Dynamic AMOLED displej koji sa HDR10+ certifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova, čini da fotografije i video materijali budu svijetliji nego na prethodnim Note uređajima i sadrže nevjerovatan, širok spektar boja. Galaxy Note10 ima UL verifikaciju zbog ujednačenosti boja i nivoa svjetlosti od 98%. Eye Comfort displej smanjuje količinu plavog svjetla bez utjecaja na kvalitet boja što omogućava prijatnije iskustvo gledanja.
Galaxy Note10 donosi moćnu inovaciju uz pomoć redizajnirane S Pen olovke. Sada, korisnici mogu da hvataju bilješke i da automatski konvertuju svoj rukopis u digitalni tekst uz pomoć Samsung Notes aplikacije, kao i da ga eksportuju u čitav niz formata, uključujući Microsoft Word. Moguće je i prilagoditi bilješke, umanjiti ih, uvećati ili promijeniti boju teksta.

Galaxy Note10 se oslanja na Bluetooth S Pen olovku koja troši malo energije

Galaxy Note10 se oslanja na Bluetooth S Pen olovku koja troši malo energije. Ova olovka sada ima Air actions dodatak, koji vam omogućava da određenim funkcijama uređaja upravljate pokretom. Otvaranjem Air actions SDK, programeri mogu kreirati prilagođene komande koje korisnicima daju mogućnost da igraju video igre ili koriste svoje omiljene aplikacije uz pokrete S Pen olovkom.
Note10 proširuje Samsung DeX, olakšavajući korisnicima rad i povezivanje između njihovog telefona i PC-a ili Mac-a. Uz jednostavnu USB konekciju, sada mogu da razmijenjuju fajlove između uređaja i da koriste svoje omiljene aplikacije uz pomoć miša i tastature, istovremeno čuvajući podatke na svom telefonu uz pomoć Samsung Knox aplikacije.
Galaxy Note10 integriše vezu sa Windows-om direktno u Quick Panel aplikaciji. Sa jednim klikom, korisnici mogu da se povežu sa njihovim Windows 10 računarom. Tamo mogu vidjeti notifikacije, slati i primati poruke i pregledati fotografije bez gledanja u telefon.
Galaxy Note10 omogućava korisnicima da snimaju video profesionalnog kvaliteta bez potrebe da sa sobom nose bilo kakvu dodatnu opremu. Live focus video opcija dodaje dubinu kameri, tako da možete da zamaglite pozadinu, fokusirajući se samo na objekat snimka. Zoom-In Mic opcija pojačava glavni zvuk na snimku i umanjuje pozadinski šum, stavljajući fokus na ono što želite da se čuje. Kako bismo otklonili treperenje i nepravilnosti koji obično čine video mutnim, nova poboljšana Super steady opcija stabilizuje snimak, a sada je dostupna i u Hyperlapse režimu.
Kada su snimili video, Galaxy Note10 korisnici mogu odmah da montiraju, u pokretu, sa njihovog telefona. Video editor može da se koristi uz pomoć S Pen olovke, tako da umjesto da stalno klikću kako bi pregledali i editovali snimak, korisnici mogu precizno da odaberu tačan trenutak koji žele da isjeku. Za kreativce kojima je potreban još veći stepen kontrole nad njihovim snimcima, Adobe Rush na Galaxy Note10 uređaju pruža sofisticirani skup alata, koji je sada još precizniji uz pomoć S Pen olovke.
Za gejmere koji žele da personalizuju svoje gejming stream-ove Galaxy Note10 predstavlja Screen recorder. Možete sa lakoćom da snimite ono što se trenutno nalazi na ekranu, koristite sliku u slici kako biste dodali reakcije i belješke tokom snimanja uz pomoć S Pen olovke.
Galaxy Note10 integriše najnovije AR i 3D mogućnosti unutar kamere. Ultra široka kamera otvara jedan potpuno novi medijum za kreativce. Sa AR Doodle uz pomoć S Pen olovke možete personalizovali fotografije sa dinamičnim crtežima, efektima i animacijama koje prate sliku. Osim toga, aktiviranjem 3D skener opcije, koja je prvi put uvedena na Note uređaj, možete skenirati objekat uz pomoć Galaxy Note10+ Depth Vision kamere i odmah ga pretvoriti u pokretni 3D render.
Noćni režim, sada dostupan na prednjoj kameri, omogućava korisnicima da snimaju selfije bez obzira na manjak svjetlosti.
Galaxy Note10 biće dostupan u aura sjajnoj, aura pink i aura crnoj boji dok će Galaxy Note10+ biti dostupan u aura sjajnoj, aura bijeloj i aura crnoj boji od 23. avgusta.