Samsung predstavio nove Galaxy S23 FE uređaje, Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ i Galaxy Buds FE slušalice

Samsung Electronics predstavlja najnovije dodatke FE serije Samsung Galaxy ekosistemu. Novi uređaji FE serije objedinjuju odlike dizajna, kvalitet kamere i zvuka, moćne performanse...

0
148
Samsung Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE slušalice donose izuzetne funkcije

Samsung Electronics je predstavio najnovije dodatke FE serije Samsung Galaxy ekosistemu – nove Galaxy S23 FE uređaje, Galaxy Tab S9 FEi S9 FE+ i Galaxy Buds FE slušalice. Poznati po svom čuvenom i izdržljivom dizajnu, naprednim performansama, najsavremenijim kapacitetima kamere i zvuka i još mnogo toga drugog – ovo su najbolji FE uređaji do sada.
“Naši novi FE uređaji se odlikuju brojnim vrhunskim funkcijama u kojima će svi korisnici uživati i koje, pojedinačno ili kao dio povezanog ekosistema, omogućavaju maksimalnu kreativnost i produktivnost korisnicima Galaxy uređaja“, kazao je TM Roh, predsjednik i direktor za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics.

Galaxy Tab S9 FE i Tab S9 FE+

Kad naiđe inspiracija, Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ nude suštinsku zabavu, izraženu kreativnost i nesmetanu produktivnost. Uz izbor između dva prenosiva i moćna uređaja, još veći broj korisnika može da iskusi raznovrsnost Galaxy Tab S serije.

Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ nude zabavu, izraženu kreativnost i nesmetanu produktivnost

Responzivno i imersivno gledanje i kreiranje su mogući kod kuće, na poslu, ili čak parku na 10,9-inčnom ekranu modela Galaxy Tab S9 FE i 12,4-inčnom ekranu modela Tab S9 FE+, uz automatsku stopu osvježavanja od čak 90Hz. Za zaštitu od jake sunčeve svjetlosti je tu Vision Booster, koji poboljšava vidljivost naotvorenom prostoru tako što prilagođava boju i kontrast, naročito u tamnim dijelovima ekrana.
Kao i najnovija Galaxy Tab S9serija, i Tab S9 FE i Tab S9 FE+imaju IP68 certifikat i nude veću izdržljivost da biste bili mirni kad ste u pokretu. Pored toga, dugotrajna baterija modela Tab S9 FE+ omogućava čak 20 sati gledanja videosadržaja uz jedno punjenje.
Lako je zapisivati ideje i bilješke uz originalnu Galaxy S Pen olovku sa IP68 rejtingom. Kao i Galaxy Tab S9 serija, Tab S9 FE i S9 FE+ nude širok raspon kreativnih alata i aplikacija, uključujući omiljene kao što su Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint i druge. Jednostavno pravite bilješke na času, skice, videomaterijal i drugo uz duplo veći prostor za skladištenje, kao i mogućnost proširenja na 1TB uz mikroSD karticu.
Galaxy Tab S9 FE serija je dostupna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.069 KM u četiri moderne boje: menta zelenoj, srebrnoj, sivoj i lavande.

Galaxy Buds FE slušalice

Galaxy Buds FE donose Samsung doživljaj zvuka bez premca još većem broju korisnika. Njihov moćni bas nudi dubok i bogat zvuk koji vam omogućava da uživate u muzici onako kako je izvođač zamislio, dok vam moćno aktivno eliminisanje buke (ANC) i ambijentalni zvuk omogućavaju da bolje čujete ono što volite, a manje ono što ne volite. Isto tako, automatsko personalizovano formiranje snopa unaprijeđenog sistema sa tri mikrofona, uz AI (vještačku inteligenciju) duboku neutralnu mrežu (DNN),razdvaja vaš glas od neželjene pozadinske buke za čistije pozive.

Galaxy Buds FE slušalice: Superioran zvuk, snažan ANC i ergonomični dizajn

Galaxy Buds FE slušalice, koje mogu da se pohvale najdužim trajanjem baterije u Buds seriji, pružaju čak 8,5 sati emitovanja sa slušalicama i ukupno do 30 sati uključujući futrolu za punjenje. Čak i kad koriste ANC, korisnici mogu da imaju do 6 sati emitovanja sa slušalicama i ukupno do 21 sat uključujući futrolu. Inspirisane čuvenim i ergonomičnim dizajnom ove serije, Galaxy Buds FE slušalice su osmišljene da budu dovoljno udobne da se dugo nose i da omoguće bolje prijanjanje uz tri različite veličine bubica i dvije različite veličine vrhova.
Galaxy Buds FE slušalice su dostupne po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 219 KM u dvije moderne boje: grafitnoj i bijeloj.

Galaxy S23 FE

Galaxy S23 FE ostaje vjeran čuvenom dizajnu S serije sa novom, plutajućom kamerom i vrhunskom spoljašnošću koja je zaštićena IP68 otpornošću na vodu i prašinu za još elegantniji ekran. Pored toga, ima reciklirane materijale i ambalažu i odlikuje se izuzetnom izdržljivošću, funkcionalnošću i održivošću. U ponudi u novim, živopisnim bojama, Galaxy S23 FE omogućava korisnicima da odaberu boju uređaja koja se najbolje uklapa u njihov životni stil.
Momenti iz svakodnevnog života ostaju zabilježeni na S23 FE telefonu sa funkcijama profesionalne kamere koje vam pomažu da pravite nevjerovatne fotografije i videosnimke. Za oštre detalje u svakom kadru, tu su 50 MP sočivo visoke rezolucije i 3X optički zoom. Kad padne noć, Nightography na Galaxy S23 FE telefonu vam omogućava da pravite jasne selfije i fotografije u bojama vjernim stvarnosti. Slikajte precizne fotografije u pokretu zadnjom kamerom uz naprednu digitalnu stabilizaciju slike (VDIS) pod uglom optičkog stabilizatora slike (OIS).
Kada je riječ o kreiranju savršeno djeljivog sadržaja, Galaxy S23 FE je studio za uređivanje u pokretu. Kontrola brzine zatvarača, otvora blende, ISO i ostalog u profesionalnom režimu rada mogu ručno da se podese vašim sklonostima. Uz Camera Assistant aplikaciju možete da pravite prilagođene snimke i birate koje automatizovane funkcije ćete koristiti za potpuno prilagođeno iskustvo slikanja. Pored slobode u kreiranju i prilagođavanju, Galaxy S23 FE kamera ima AI (vještačka inteligencija) alate za uređivanje za još savršenije rezultate.
Za gaming i strimovanje, moćni procesor Galaxy S23 FE telefona je tu da svaka akcija bude brza i tečna uz parnu komoru koja pomaže u kontroli temperature i održavanju performansi. Dugotrajna baterija od 4500 mAh se intuitivno prilagođava da bi sačuvala energiju i puni se do 50 posto za samo 30 minuta sa 25 W adapterom. Sva ova snaga dolazi do izražaja na jasnom, superglatkom 6,4-inčnom Dynamic AMOLED 2X ekranu. U zavisnosti od okruženja u kom se nalazite, Vision Booster tehnologija na Galaxy S23 FE uređaju automatski detektuje uslove jakog osvjetljenja za nesmetano gledanje u ekran kao kod vodećih modela.
Samsung Galaxy S23 FE će biti dostupan u Bosni i Hercegovini uskoro.

Povezani Galaxy ekosistem

Uz nove FE uređaje je lakše nego ikada prije doživjeti punu snagu povezanog Galaxy ekosistema. Produktivnost je intuitivna uz multikontrolu*, koja korisnicima omogućava da lako prevlače i spuštaju sadržaj između više Galaxy uređaja. Možete da kopirate i lijepite ili prevlačite i spuštate između pametnog telefona i tableta. U naletu kreativnosti, jednostavno prebacujte videosnimke ili fotografije sa pametnog telefona na tablet uz brzo dijeljenje za lakše uređivanje.
Kad je vrijeme za zabavu, Galaxy Buds FE slušalice su savršeno društvo. Autoprebacivanje inteligentno prebacuje zvuk između vašeg pametnog telefona, tableta i čak i sata i TV uređaja –na osnovu vašeg korištenja, bez potrebe za ručnim podešavanjem. Pored toga, funkcija SmartThings pronađi vam pomaže da pronađete zaturene slušalice i oglašava alarm ako ih negdje ostavite.
Svi ovi uređaji i kapaciteti povezivanja potvrđuju posvećenost kompanije Samsung pružanju sigurnog i privatnog iskustva. Galaxy S23 FE i Galaxy Tab S9 FE serija su podržani Samsung Knox zaštitom, što znači da se lične informacije automatski čuvaju na taj način.

Pažljivo osmišljeni za planetu

Uz najnovije FE uređaje, Samsung proširuje svoju obavezu prema životnoj sredini ponudom svojih najnovijih svrsishodnih inovacija duž cijelog ekosistema.
Galaxy S23 FE se odlikuje različitim vrstama recikliranih materijala na unutrašnjim i vanjskim komponentama, uključujući neiskorišteni reciklirani aluminijum i staklo i iskorištenu recikliranu plastiku iz iskorištenih ribarskih mreža, buradi za vodu i PET boca.
Galaxy Tab S9 FE serija se također sastoji od recikliranih materijala. Odabrane unutrašnje i vanjske komponente koriste neiskorišteni reciklirani aluminijum i iskorištenu recikliranu plastiku.
Podrška pozitivnijem uticaju na planetu ne prestaje sa pametnim telefonima i tabletima. Galaxy Buds FE slušalice sadrže iskorištenu recikliranu plastiku iz iskorištenih ribarskih mreža i balona za vodu u svom dizajnu.

Dostupnost

Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE će biti dostupni od 16. oktobra. Više informacija o uređajima možete pronaći na www.samsung.ba.

____________
*Samsung multikontrola radi na Galaxy tabletima sa One UI 4.1 ili više, Galaxy telefonima sa One UI 5.1 ili više i uređajima Galaxy Book serije lansiranim 2021. godine ili kasnije sa Samsung Settings v1.5 (Intel) ili Samsung Settings v3.3 (ARM).