Samsung predstavio novi Galaxy Tab S6 Lite

0
1000
Novi tablet dolazi sa redizajniranom S Penolovkom i vrhunskim ekranom za još više zabave

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je novi Galaxy Tab S6 Lite, pristupačni tablet istančanog stila dizajniran za posao i zabavu. Sa velikim ekranom, tankim i kompaktnim kućištem, uz redizajniranu S Pen olovku, Galaxy Tab S6 Lite je idealan za hvatanje bilješki i uživanje u omiljenom sadržaju.
Dolazi sa novim dizajnom koji je čini praktičnom i lakom za korištenje, poput obične olovke. Teška je samo 7,03 g, dok je njen vrh velik svega 0,7 mm, što je čini laganom i istovremeno vrhunski preciznom za hvatanje bilješki i crtanje.
Olovka se uz pomoć magneta može odložiti sa desnestrane tableta ili u zaštitnu futrolu, tako da korisnik može biti siguran da je neće izgubiti. S obziromna to da S Pen olovka modela Tab S6 Lite nema bateriju, ne postoji briga od prestanka rada prilikom njenog korištenja.
Koristeći ovu olovku i aplikaciju Samsung Notes, korisnici mogu da transformišu rukom pisane bilješke u tekstualni fajl. Uzpomoć taga, korisnici mogu pretraživati i kategorisati svoje bilješke na jednostavan način, obilježavajući važne pasuse. Dodatno, sadržaj koji ih zanima mogu uveličati uz zoom od 300 posto. Sve bilješke sa lakoćom mogu da se eksportuju u PDF, JPEG, text ili Microsoft Word format.
Sa ekranom od 10.4 inča i tankim okvirom, Galaxy Tab S6 Lite ima širok displej koji će privlačiti pažnju korisnika. Opremljen najnovijom verzijom One UI, posebno dizajniranog Samsung korisničkog interfejsa, optimizovanog za veće tablet ekrane, Galaxy Tab S6 Lite donosi intuitivno korisničko iskustvo sa pojednostavljenim alatkama za upravljanje, što olakšava prelaz iz aplikacije u aplikaciju.
Tablet je dostupan u dvije boje, sivoj i plavoj, uz odgovarajuću S Pen olovku i opcionu zaštitnu futrolu.
Novi Galaxy Tab S6 Lite donosi pametne, korisne i zabavne opcije koje čine slušanje muzike, gledanje video sadržaja, online kupovinu ili povezivanje sa prijateljima još lakšim i zabavnijim. Za odličan, sveobuhvatan zvuk na Galaxy Tab S6 Lite zaduženi su AKG i Dolby Atmos 3D zvučnici, tako da bilo da korisnik gleda YouTube video, strimuje omiljenu emisiju ili sluša svoju plej listu, zvuk će biti vrhunskog kvaliteta.
Samsung je sklopio partnerstva sa servisima YouTube i Spotify kako bi još više različitog sadržaja bilo dostupno na Galaxy uređajima. Korisnici ovog tablet mogu da uživaju u YouTube video sadržaju bez reklama, da skidaju i gledaju video sadržaje offline, kao i da besplatno pristupe aplikacijama YouTube Music i YouTube Kids pomoću usluge YouTube Premium, tokom prva četiri mjeseca korištenja. Spotify je integrisan u Galaxy Tab S6 Lite interfejs kako bi korisnici lako mogli da pretražuju muziku i podkaste ili da podese omiljenu pjesmu kao zvuk alarma.
Galaxy Tab S6 Lite ima i mogućnost bežičnog povezivanja na zvučni sistem u domu korisnika, omogućujući puštanje muzike na drugim uređajima.
Putem Samsung naloga na tabletu, korisnici mogu da primaju i šalju poruke, kao i da telefoniraju, čak i kada njihov telefon nije u blizini. Također, mogu da ostanu povezani sa svojim prijateljima i kolegama koristeći Google Duo video pozive na Galaxy Tab S6 Lite. Pomoću poboljšanog Daily Board displeja mogu da kontrolišu muziku, gledaju kalendar ili vremensku prognozu, kao i da pišu podsjetnike i kratke poruke. Nove Bixby opcije poput Bixby Voice, Bixby Vision i Bixby Routines poboljšavaju opštu produktivnost i korisničko iskustvo.
Galaxy Tab S6 Lite je uređaj koji može da koristi cijela porodica. Uz aplikaciju Samsung Kids korisnici mogu da ograniče dnevno vrijeme za igranje ili da postave restrikcije na odabranim aplikacijama, i na taj način sigurno uvedu djecu u digitalni svijet, uz niz uzbudljivih aplikacija za učenje i igre.