Samsung predstavio novi Galaxy Tab S6

0
905
Sa DeX tasterom dodatim na Galaxy Tab S6 Book Cover tastaturu, možete pokrenuti i deaktivirati DeX jednim dodirom prsta

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi tablet Galaxy Tab S6.
Galaxy Tab S6 donosi nova poboljšanja kamere, uključujući prvu Samsung Ultra široku dualnu kameru na tabletu koja se nalazi u sklopu kompaktnog 5.7 mm kućišta, što ga čini lakšim i pokretnijim. Ultra široko sočivo omogućava korisnicima da fotografišu scenografiju i pejzaž upravo onako kako ih vide, sa vidnim poljem od 123 stepena, poput ljudskog oka.
U međuvremenu NPU (Neural Processing Unit) vam omogućava da snimate vrhunske fotografije zahvaljujući poboljšanim efektima, što čini da one izgledaju kao da ih je pravio profesionalac.
Nova, poboljšana verzija Samsung DeX interfejsa dolazi sa Galaxy Tab S6 uređajem, omogućavajući neprimjetan prelaz na iskustvo rada na PC-u, kako biste mogli da sa lakoćom multitaskujete i optimizujete svoj vizuelni doživljaj. Sa DeX tasterom dodatim na Galaxy Tab S6 Book Cover tastaturu, možete pokrenuti i deaktivirati DeX jednim dodirom prsta. Sama tastatura ima unapređenja radi bolje funkcionalnosti, uključujući držač za S olovku, postolje sa slobodnim podešavanjem ugla, touch padi tastere sa novim funkcijama.
Samsungova prepoznatiljiva S olovka u početku je imala namjenu alata za pisanje i crtanje, ali je u međuvremenu evoluirala. Sada, sa funkcijama daljinskog upravljanja i mogućnošću bežičnog punjenja, S olovka na Galaxy Tab S6 stavlja još više moći i kontrole u ruke korisnika. Sa integrisanim BLE funkcijama daljinskog upravljanja*, uključujući S olovka Air Activities funkciju, možete snimati selfije i video snimke, ili kontrolisati multimedijalni sadržaj kojim upravljate čak i kada tablet nije u vašim rukama. S olovka ima i mogućnost bežičnog punjenja zahvaljujući kome njena baterija, za samo 10 minuta, dobija energiju dovoljnu za 10 sati rada**.
Ručno pisane zabilješki uSamsung Notes aplikaciji, samo jednim klikom mogu biti konvertovane u digitalni tekst i eksportovane u formate kao što je Microsoft Word. Također, možete praviti brze zabilješke ili skice na istom ekranu na kom gledate video, podešavajući stepen transparentnosti Samsung Notes prozora.
Samsung sa Galaxy Tab S6 uređajem po prvi put na tablete uvodi i senzor otiska prsta na ekranu. Ova pogodnost je dodatno zaštićena Samsung Knox-om, vrhunskom odbrambenom bezbjednosnom platformom.
Kao dio Samsung Galaxy eko sistema, Galaxy Tab S6 postaje centar umrežavanja koji omogućava da kontrolišete vaše uređaje uz pomoć Smart Things-a. Zajedno sa Bixby aplikacijom, korisnici lako mogu kontrolisati uređaje putem glasovnih komandi.
Galaxy Tab S6 sa Super AMOLED displayom od 10.5” omogućava korisnicima vrhunsko gejmersko iskustvo kroz kombinaciju grafike, zvuka, inteligentnog hardvera i softvera, podržanog partnerstvima sa vodećim gejming platformama kao što su Unity i Unreal Engine.
Galaxy Tab S6 dolazi u sivoj, plavoj i rozoj boji. Biće dostupan u maloprodajii online od kraja avgusta, na odabranim tržištima.
__________
*Funkcija daljinskog upravljanja S olovke ima domet od 10 metara u otvorenom prostoru. Performanse zavise od trenutnih uslova.
**Baterija S olovke traje 10 sati kada je napunjena do kraja i kada je na stand by-u. Trajanje baterije može varirati u zavisnosti od mrežnog okruženja, načina korištenja I drugih faktora.