Samsung predstavio novu Galaxy A seriju – A52 i A72

Nova Galaxy A serija donosi osvježeni izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere

0
709
Na Galaxy Awesome Unpacked događaju predstavljena je najnovija Galaxy A serija telefona

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je predstavila najnoviju Galaxy A seriju telefona, odnosno modele A52 i A72, čineći moćne inovacije dostupne svima.
Ova serija korisnicima omogućava da komuniciraju i da se izražavaju uz pomoć vrhunske kamere, da se prepuste besprijekornom iskustvu koje nudi moćni display i da imaju više mira zahvaljujući otpornosti uređaja na vodu i dugotrajnoj bateriji.
Također, A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, i Galaxy Tab.
“Modeli telefona A52 i A72 objedinjuju sve najbolje funkcije, inovacije i karakteristike Galaxy porodice, i to po pristupačnim cijenama”, izjavio je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.
Samsung je postavio visoke standarde kada su u pitanju kamere pametnih telefona, a u tome ne zaostaju ni modeli Galaxy A52 i A72.

Novi Galaxy A52 i A72 – vrhunska tehnologija po pristupačnoj cijeni

Svestrana kamera – Korisnici sada mogu da prave kristalno jasne fotografije i video snimke, pomoću svestrane četvorostruke kamere od 64MP. Omiljene trenutke iz 4K videa korisnici mogu za samo nekoliko sekundi da pretvore u fotografije visoke rezolucije od 8MP, zahvaljujući 4K Video Snap opciji. Uz to, Scene Optimizer koristi vještačku inteligenciju da bi postigao najbolji kvalitet fotografija, uz pomoć optimalnih podešavanja za čak 30 kategorija fotografija i pozadina, poput hrane, pejzaža i kućnih ljubimaca.
Stabilna slika i danju i noću – Bilo da korisnici snimaju najnoviji plesni izazov ili trik sa skatebordom, OIS (optička stabilizacija slike) zadužen je da fotografije i video snimci budu izoštreni i stabilni. Nema potebe za izbjegavanjem snimanja pri slaboj svjetlosti jer Night mode koristi multi-frame procesuiranje slike, tako da je krajnji rezultat odličan čak i u mraku.
Zabavni dodaci – Korisnici sada mogu da učine svoje snimke još zabavnijim, uz pomoć AR Emoji i My Filter opcija. Dodatno, mogu da primjenjuju i AR Lenses opcije sa društvene mreže Snapchat, koristeći Fun Mode*.
Samsung unapređuje iskustvo i stil vrhunskim displayem i sofisticiranim dizajnom, koji se savršeno uklapa i oslikava životni stil korisnika.
Uz stopu osvježavanja Super AMOLED displaya od 90Hz, korisnici mogu da uživaju u omiljenim sadržajima i skroluju po društvenim mrežama, čak i kada su na otvorenom, zahvaljujući osvjetljenju ekrana jačine 800 nita.
Display posjeduje ‘Eye Care’ certifikat i automatski usklađuje toplinu boja na osnovu obrazaca korištenja telefona pomoću ‘Eye Comfort Shield** tehnologije, kako bi smanjio zamaranje očiju.
Nova Galaxy A serija donosi osvježeni izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere.
Galaxy A52 i A72 otporni su na vodu i prašinu*** uz ocjenu IP67. Pored toga, Samsung Care+ pruža trenutnu podršku i zagarantovano pokriće u neočekivanim situacijamapoput oštećenja, kvarova, krađe ili gubitka telefona. Na kraju, Samsung Knox je tu da se brine o bezbijednosti ličnih informacija korisnika u realnom vremenu.
Korisnici mogu da snimaju, stvaraju i konzumiraju sadržaje bez brige, zahvaljujući moćnoj bateriji koja traju dva dana. Baterija na A52 modelu ima kapacitet od 4,500 mAh, dok ona na A72 ima kapacitet od 5,000 mAh.
Galaxy A52 i A72 dolaze sa važnim karakteristikama Galaxy ekosistema, poput stereo zvučnika unaprijeđenih Dolby Atmos tehnologijom i eksterne memorije kapaciteta do 1TB. (SD kartica se prodaje odvojeno). Također, redizajnirani One UI 3 donosi intuitivno korisničko iskustvo sa unaprijeđenom brzinom i naglašavanjem važnih informacija.
I nova Galaxy A serija – A52 i A72 podržava tri generacije ažuriranja operativnog sistema i redovna bezbjednosna ažuriranja u trajanju od minimum četiri godine.
Na domaćem tržištu biće dostupni modeli u fenomenalno ljubičastoj, plavoj, crnoj i bijeloj boji po preporučenim cijenama:
• A52 LTE (8+256 GB) – 799 KM
• A52 LTE (6+128 GB) – 699 KM
• A72 LTE (8+256 GB) – 989 KM
• A72 LTE (6+128 GB) – 879 KM
________________
*Dostupnost može zavisiti od tržištai operatora.
**Eye Comfort Shield je isključen na fabričkom podešavanju i mora da se uključi u postavkama telefona.
***Galaxy A72 i Galaxy A52 imaju IP67 ocjenu na osnovu potapanja uređaja u testnom okruženju u vodu dubine jedan metar do 30 minuta trajanja. Ne preporučuje se za plažu, bazen ili vodu sa sapunicom.

Više informacija o modelima na: www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-a-series ili www.samsungmobilepress.com.