Samsung predstavio novu Galaxy A seriju sa nadograđenim funkcijama

0
1067
Galaxy A50 i A30 nude poboljšanja najvažnijih funkcija uređaja

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas novu Galaxy A seriju uvođenjem dva nova pametna telefona, osmišljena sa brojnim inovacijama širom industrije počevši od srednjeg portfolija uređaja.
Galaxy A50 i A30 nude poboljšanja najvažnijih funkcija uređaja, uključujući doživljaj gledanja, dugotrajne performanse i kameru koja bilježi svijet onako kako ga i vidite.
Nova serija Galaxy A dizajnirana je za način na koji se ljudi danas povezuju – dijeljenje sadržaja, fotografisanje bitnih trenutaka i upotreba sadržaja uživo.
Sa serijom Galaxy A, potrošači mogu bez problema isprobati Galaxy ekosistem koristeći ključne usluge kao što su Samsung Health, Samsung Pay, Bixby i još mnogo toga.
Unaprijeđena serija Galaxy A predstavljena je sa dva početna modela.

Galaxy A50

Galaxy A50 vam omogućuje da snimite i dijelite fotografije na revolucionaran način sa svojom trostrukom kamerom, dizajniranom da tačno replicira ljudski vid.
• Snimite svijet bez ograničenja pomoću ultra širokogobjektiva. Sa funkcijom “intelligent switch”, vaša kamera sada može prepoznati kada trebate koristiti način širokog snimanja.
• Glavni fotoaparat od 25 MP snima živopisne slike pri jakom dnevnom svjetlu. Dok je u mraku, inovativni objektiv omogućuje jasne snimke otkrivanjem više svjetla i smanjenjem šuma. U kombinaciji sa objektivomzadubinu, kamera nudi doživljaj koji vam omogućuje da tačno odaberete ono što želite naglasiti.
• AI kamera vam pomaže da napravite najbolju fotografiju, uz funkciju za optimizaciju scene koja prepoznaje i optimizira20 scena te otkriva greške, kako biste bili sigurni da nikada nećete propustiti savršen snimak portreta. Bixby Vision koristi kameru i AI kako bi vam pomogao prilikom online kupovine, prevođenju teksta i pronalaženjainformacija koje su vam potrebne.
• Koristeći funkciju Selfie Focus možete napraviti savršen selfie uz zamagljenje pozadine slike.
Galaxy A50 posjeduje skener za očitavanje otiska prsta na ekranu koji vam omogućuje otključavanje telefona bez promjene držanja. A50 dolazi u udobnom tankom dizajnu i glatkom zakrivljenom obliku, a dostupan je u četiri nove karakteristične boje: crnoj, bijeloj, plavoj i koraljnoj.

Galaxy A30

Galaxy A30 dizajniran je za one koji su konstantno u pokretu, a opremljen je snažnom baterijom od 4.000mAh. Super AMOLED Infinity-U ekran od 6,4 inčaod ivice do ivice nudi vam očaravajuće iskustvo idealno za igranje mobilnih igara, gledanje videozapisa, obavljanje višestrukih zadataka i pregledavanje, dopuštajući vam da živite u pokretu bez propuštanja trenutka.
Galaxy A30 uključuje napredne funkcije kamere sa dvostrukom kamerom i ulta širokim objektivom, te jednostavan i siguran pristup uz funckije otključavanja pametnog telefona putem otiska prsta na zadnjoj strani uređaja, kao i intuitivnim prepoznavanjem lica.