Samsung predstavio novu Galaxy Tab S9 seriju

Galaxy Tab S9 serija nudi živopisan ekran, unaprijeđene performanse, originalnu S Pen olovku, IP68rejting i za Galaxy Tab i za S Pen olovku

0
229
Samsung Galaxy Tab S9 postavlja novi standard i nudi vrhunsko Galaxy iskustvo na tabletu

Samsung Electronics predstavio je svoju novu Galaxy Tab S9 seriju. Na sva tri modela – Galaxy Tab S9, S9+i S9 Ultra – Dynamic AMOLED 2X ekrani garantuju iskustvo gledanja i zabave uz Qualcomm Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy.
S Penolovka, koja je dio opreme, ima IP68 rejting i pomaže korisnicima da svoje ideje pretvore u djelo. Kao prvaGalaxy Tab S serija koja je dobila IP68 rejting, Galaxy Tab S9 serija omogućava korisnicima da prate svoju inspiraciju i u zatvorenom i u otvorenom prostoru.
Bilo da igrate igrice ili gledate videosadržaj, 14.6-inčni Dynamic AMOLED 2X ekran modela Galaxy Tab S9 Ultra nudi imerzivno i pokretno iskustvo zabave. HDR10+ u Galaxy Tab S9 seriji omogućava prilagođavanje tona kadar po kadar i frejm po frejm, uz širok spektar boja i osvjetljenja. Dinamična stopa osvježavanja Galaxy Tab S9 serije automatski kalibrira sa 60 do 120Hz kako bi uskladila brzu reakciju i unaprijeđenu efikasnost baterije. Funkcija zaštite vida također smanjuje naprezanje očiju pri slabom plavom svjetlu, i to za preko 70 posto. Pored toga, razmjera ekrana 16:10 prikazuje TV sadržaj i filmove onako kako su namijenjeni za gledanje.

Zabava na Galaxy Tab S9 seriji je unaprijeđena zahvaljujući 20% većim četvorostrukim zvučnicima AKG sistema i Dolby Atmos imerzivnom zvuku. Za one koji žele da uživaju u zabavi na otvorenom, sada je na Galaxy Tab S9 seriji inovativna Vision Booster tehnologija. Ona automatski registruje uslove jakog svjetla i u skladu s tim prilagođava ekran. Tu je i pametna futrola koja stoji samostalno i prilagođava uređaj vertikalnom ili horizontalnom prikazu za gledanje bez korištenja ruku.
Galaxy Tab S9 serija je tanja nego ikada prije, ali moćna. Svaki uređaj je opremljen istim vodećim mobilnim procesorom velike brzine kao na Samsung najnovijim pametnim telefonima – Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Po prvi put na nekom Galaxy tabletu napredna tehnologija parne komore pomaže kod intenzivnog strimovanja, igranja igrica ili montaže videomaterijala.
Nudeći iskustvo pisanja i crtanja kao na papiru, Galaxy Tab S9 serija i S Pen olovka sada obje imaju IP68 rejting za otpornost prema vodi i prašini, što stvara još veće mogućnosti da korisnici prenesu i izraze svoje ideje.
Imerzivni ekrani Galaxy Tab S9 serije su idealna pozadina za bilo koji projekat. Uz Multi Window se mogu prilkazivati do tri aplikacije kao organizovana mreža prozora koji se lako podešavaju.
Dok putujete ili radite u pokretu, tastatura futrole i DeX režim rada Galaxy Tab S9 serije mogu da simuliraju stoni računar uz maksimalnu prenosivost tableta. Uglovi koji mogu da se podešavaju i tasteri sa pozadinskim osvjetljenjem tastature futrole djeluju kao lagani računar. DeX režim rada ima kursor koji se lako prati, fleksibilno podešavanje veličine i položaja prozora, dok drugi ekran omogućava preslikavanje ili proširenje ekrana računara na tablet. Saradnja tokom Google Meetpoziva je sada lakša uz istovremeno dijeljenje ekrana i zajedničko uređivanje dokumenta u Samsung bilješkama.

Da bi se uklopio sa vrhunskim softverskim iskustvom, hardver Galaxy Tab S9 serije se odlikuje karakteristikama čuvenog Galaxy dizajna vodećih pametnih telefona Galaxy S serije, kao što je isti atraktivni izgled kamera. Galaxy Tab S9 serija je lagana i tanka, pri čemu je model Tab S9 Ultra debljine samo 5,5 mm, ali i izdržljiva sa IP68 rejtingom.Također je napravljena da izdrži udarce i ogrebotine zahvaljujući tijelu od ojačanog aluminijuma.
U poređenju sa prethodnim generacijama, Tab S9 serija se odlikuje još raznovrsnijim recikliranim materijalima i unutrašnjih i vanjskih komponenti. Također je upakovana u redizajniranu kutiju sa 100 posto recikliranim papirom za pakovanje.

Dostupnost

Od danas je Galaxy Tab S9 serija dostupna u pretprodaji na našem tržištu.
Serija dolazi u dvije boje, bež i grafitnoj, i u tri veličine: 14,6-inčni Tab S9 Ultra, 12,4-inčni Tab S9+ i 11-inčni Tab S9. po preporučeni maloprodajnim cijenama od 1.829 KM za Tab S9, od 2.269 KM za Tab S9+, od 2.749 KM za Tab S9 Ultra.
Naruči prije svih uređaj iz Galaxy Tab S9 serije i očekuje te poseban poklon. Uživaj u poklonu vrijednosti do 449 KM, a promocija traje od 26.7. do 10.8.2023. godine. Saznajte više na linku.