Samsung predstavio The Wall for Virtual Production u Evropi na sajmu IBC 2023

0
103
Nove opcije IVC modela odlikuju se zakrivljenošću ekrana od 5800R za realističnije polje gledanja

Samsung Electronics predstavio je najnoviju seriju digitalnih proizvoda kojom potvrđuje svoju konstantnu posvećenost budućnosti virtuelne produkcije. The Wall for Virtual Production (naziv modela: IVC) dostupan je u Evropi i prikazan je na sajmu IBC 2023 u Amsterdamu od 15. do 18. septembra, nakon američke premijere na sajmu InfoComm 2023.
“The Wall for Virtual Production otvara vrata neograničenom potencijalu zareditelje, producente i filmske studije time što pojačava digitalne efekte i pravljenje virtuelnog sadržaja čini lakšim, bržim i isplativijim“, izjavio je HoonChang, izvršni potpredsjednik za proizvode sa ekranima u kompaniji Samsung Electronics.
Vodeća tehnologija vizuelnog prikaza kompanije Samsung omogućava moćne kapacitete produkcije koji proširuju realnost. Studiji za produkciju mogu da koriste ultravelike LED zidove za kreiranje virtuelnog sadržaja i da ih integrišu sa tehnologijom vizuelnih efekata u realnom vremenu da bi skratili vrijeme i smanjili troškove proizvodnje sadržaja.
The Wall for Virtual Production je lider u ovoj vrsti primjene i može da obogati projekte dodavanjem vjernih detalja, teksture, svjetla i nijansi tokom kreiranja virtuelnog sadržaja. Nove opcije IVC modela P1.68 i P2.1 odlikuju se zakrivljenošću ekrana od čak 5800R za realističnije polje gledanja. Ekran također ima unaprijeđenu genlock funkciju zaključavanja generatora koja usklađuje The Wall sa signalima sistema, tako da nema propuštenih ili dupliranih kadrova. Ova sposobnost – zajedno sa poboljšanom funkcijom faznog pomaka koja skraćuje kašnjenje između kamere i ekrana – garantuje savršenu sliku.

The Wall for Virtual Production je osmišljen za sve vrste studija

Za precizan i postojan prikaz boja, The Wall for Virtual Production odlikuje se 3D tabelama za pretraživanje (LUT) korekcije boje, HDR obradu širokog spektra boja i prilagođavanje boje između pojedinačnih dijelova ili modula. Pored toga, integrisani Virtual Production Management (VPM) softver i njegov intuitivni interface čine upravljanje ekranom lakšim i efikasnijim i omogućavaju najbolji mogući kvalitet slike tokom virtuelne produkcije. VPM takođe detektuje i rješava sve potencijalne probleme vezane za LED.
Isto tako, The Wall for Virtual Production je osmišljen za sve vrste studija, bez obzira na veličinu i vrstu i omogućava kreiranje imersivnog sadržaja.
Među vrhunskim funkcijama koje nudi The Wall for Virtual Production su:
• Unaprijeđeni odnos 4:9 koji nudi razne opcije instaliranja, uključujući mogućnost kačenja ili redanja sa drugim ekranima za maksimalne rezultate u različitim vrstama produkcije.
• Stopu osvježavanja od 12.288 Hz koja svodi treperenje na minimum i garantuje jasan ishod, bez obzira na kameru korištenu tokom snimanja.
• Black Seal Technology+ koja pruža najčistije stepene crne boje za nove nivoe dubine. Korisnici će uživati u neprikosnovenom kontrastu koji je posebno osmišljen da bude otporan na prašinu i čestice u studiju za produkciju.
• 20-bitni procesor koji savršeno tačno mapira boje i precizno prikazuje linearnu skalu sive boje za najsitnije detalje u svakoj sceni. Korisnici će moći da vide realistične detalje teksture, osvjetljenja i sjenki.
Modeli The Wall for Virtual ProductionP1.68 i P2.1 su sada dostupni širom svijeta, uključujući Evropu.