Samsung prikazao 12,4-inčni OLED zaslon na rolanje koji se povećava do pet puta

0
307
Rollable Flex ima 49 milimetara, a može se povećati i do pet puta (Foto: Samsung)

Samsung je na ovogodišnjem Display Week sajmu u Los Angelesu prikazao Rollable Flex, 12,4-inčni OLED zaslon na rolanje. Iako ovo nije prvi put da proizvođači prikazuju koncepte zaslona na rolanje, ovaj nadmašuje konkurenciju jer je najveći do sada i može se srolati u svitak kompaktnih dimenzija.
Naime, u svom najmanjem izdanju, Rollable Flex ima 49 milimetara te se rolanjem povećava čak pet puta, odnosno do 254,4 milimetra.
“Dok konvencionalni sklopivi ili klizni zasloni nude do tri puta veću skalabilnost, Rollable Flex nadilazi takva ograničenja omogućujući da se zaslon okreće i odmotava na osi u obliku slova ‘O’ poput svitka”, pojašn jeno je iz Samsunga.
Uz Rollable Flex, Samsung je također prikazao Flex In & Out OLED zaslon koji se može savijati u oba smjera. Radi se o značajnoj funkciji, budući da se trenutni sklopivi OLED zasloni, poput onih na Samsungovim Galaxy Z Flip 4 i Fold 4 mobitelima, mogu savijati samo u jednom smjeru.
Južnokorejski proizvođač prikazao je i prvi OLED zaslon na svijetu s integriranim senzorom otiska prsta i senzorom za očitanje otkucaja srca, piše Bug.hr. Iz Samsunga navode da je u taj zaslon ugrađena organska fotodioda (OPD) koja može registrirati i krvni pritisak te očitati nivo stresa promatranjem kontrakcije i opuštanja krvnih žila.