Samsung reorganizira strukturu kompanije i mijenja rukovodstvo

Korejska korporacija spojila dvije svoje divizije i promijenila cijelo rukovodstvo, u pokušaju da ojača svoje poslovanje i poboljša konkurentnost

0
632
Drugu godinu zaredom Samsung ostvaruje dvocifreni rast vrijednosti brenda

Iz Samsunga je jutros objavljeno prilično šturo saopćenje, s nekolicinom istaknutih promjena na rukovodećim pozicijama, no u pozadini se krije daleko veća reorganizacija na nivou cijele kompanije.
Naime, u Samsungu su odlučili spojiti svoje dvije velike divizije – onu za mobitele i onu zaduženu za potrošačku elektroniku i IT. Time je dobivena nova SET divizija, na čije čelo je kao CEO promoviran Jong-Hee Han, dosadašnji direktor odjela za proizvodnju televizora.
U drugoj diviziji, Device Solutions, koja se bavi proizvodnjom poluvodiča, također dolazi do smjene. Na njezinu će čelu od sada biti Kyehyun Kyung, dosadašnji direktor odjela Samsung Electro-Mechanics. Velika smjena na vrhu korporativne piramide uključuje i nove direktore nekoliko odjela, novog finansijskog direktora kao i nove ljude u vodstvu američke podružnice, piše Bug.hr.
Analitičari smatraju da u pozadini ovog poteza stoji želja Samsungovog vodstva, primarno utjecajnog Jay Y. Leea i njegove porodice, da svojem najvećem odjelu – onome za mobitele – pridruže i odjele za ostatak potrošačke elektronike, u nadi da će i oni dobiti na važnosti. To bi trebalo dovesti i do bolje povezanosti svih ostalih uređaja u jedan, veći, Samsungov ekosistem.
U području poluvodiča osnovni je zadatak prevladati krizu u opskrbi te boriti se protiv rastuće konkurencije, poput TSMC-a. Samsung je u tom smjeru već krenuo nedavno, najavivši investiciju od 17 milijardi dolara u novu tvornicu čipova u Teksasu.