Saradnja Raiffeisen banke i EBRD-a: Povoljni stambeni krediti za građane

0
964
Ugovor su potpisali Ian Brown (EBRD) i Karlheinz Dobnigg (Raiffeisen banka)

Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ugovorili su drugu kreditnu liniju u iznosu od 10 miliona eura za finansiranje kupovine/izgradnje stambenih jedinica za fizička lica, sa hipotekom.
Ugovor o prethodnoj kreditnoj liniji, u istom iznosu i sa istim uslovima, potpisan je u augustu protekle godine a sredstva su u potpunosti iskorištena tokom 2018. godine.
“Nastavak saradnje sa EBRD-om nam omogućava da klijentima po povoljnim uslovima ponudimo stambene kredite te im na taj način pomognemo u realizaciji ovog značajnog životnog koraka. Sredstva iz ove kreditne linije ćemo plasirati u vidu stambenih kredita nudeći klijentima najpovoljnije moguće rješenje kada su u pitanju uslovi finansiranja. Naš cilj je klijentima biti fer partner i kreirati za njih ponudu koja odgovara njihovim potrebama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Direktor EBRD-a u BiH Ian Brown takođe je pozdravio potpisivanje novog ugovora sa Raiffeisen bankom u BiH, kojim se dalje povećava dugoročno finansiranje ovog pouzdanog partnera i podržava rast njegovog portfelja hipotekarnih kredita za domaćinstva.
“Pored toga što će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati koristi od veće raspoloživosti hipotekarnih kredita, ovo će također podstaći lokalnu građevinsku industriju i imati pozitivne uticaje na privredu u cjelini“, izjavio je Brown.
EBRD je vodeći investitor u Bosni i Hercegovini, a od početka svog rada u zemlji investirao je 2,3 milijarde eura u više od 155 projekata. Godišnja skupština EBRD-a za 2019. će se održati u Sarajevu 8. i 9. maja.