Saradnja Vlade KS i Udruženja poslodavaca na rasterećenju privrede

0
681
Partnerski odnos Vlade KS i poslodavaca u rasterećenju privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo prihvatanjem njihovih inicijativa od strane Vlade Kantona Sarajevo na održanoj tematskoj sjednici Vlade posvećenoj rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.
Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo je aktivno učestvovalo u pripremi ove tematske sjednice. Podsjećamo da je početkom marta Udruženje poslodavca uputilo inicijative premijeru KS Edinu Forti i predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću za formiranje koordinacionog tijela za parafiskalne namete u KS, donošenje Uredbe o procjeni uticaja propisa, zatim izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine Kantona Sarajevo, Poslovnika o radu Vlade KS te inicijativa za uključivanje reprezentativnih socijalnih partnera na području Kantona Sarajevo u upravna tijela i programske savjete.
“Zahvaljujemo premijeru Forti i svim ministrima u Vladi Kantona Sarajevo koji su prihvatili sve naše inicijative upućene Vladi KS. Na ovaj način su pokazali spremnost na partnerski odnos sa socijalnim partnerima i zajedničko djelovanje u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Prihvaćeni set inicijativa je prvi korak,a Udruženje poslodavaca KS već ima pripremljen i drugi set inicijativa koji će narednom periodu uputiti prema Vladi Kantona Sarajevo“, istaknuo je Safudin Čengić, predsjednik UPKS.