Sarajevska izložba automobila od 14. do 17. decembra u Skenderiji

0
1061
Sarajevska izložba automobila (SIA) se organizira u sklopu proslave 50. godina Centra Skenderija

Od 14. do 17. decembra ove godine u Centru Skenderija bit će održana Sarajevska izložba automobila (SIA).
Ova manifestacija se organizira u sklopu proslave 50. godina Centra Skenderija, u čijem kompleksu se u tom periodu održava i Zimska čarolija po ugledu na Advent u Zagrebu, te se očekuje znatno veća posjeta izložbi automobila.
U Gradskoj dvorani Centra Skenderija će biti izložena nova vozila, oldtimeri, trkaća vozila, kvadovi, motori, skuteri, bicikli, gume i ostala prateća autooprema, bolidi mini Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila BIHAMK-a sa simulatorom prevrtanja vozila i simulatorom funkcije sigurnosnog pojasa, te vozila Ministarstva unutarnjih poslova sa radarima i opremom za praćenje saobraćaja.
Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.
Za mališane će biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.
Prateće aktivnosti SIA su: Konferencija o sigurnosti u saobraćaju i Konferencija o elektromobilnosti, saopćeno je iz Auto Media Group koja je organizator ove manifestacije.
Sarajevska izložba automobila (SIA) bit će otvorena od 10 do 20 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here