Sberbank BH uvela opcije prepoznavanja lica i otiska prsta za mBanking

0
1180
Opcije za prepoznavanje lica i otiska prsta rade pomoću biometrijskih alata integrisanih u mobitele

Uz standardnu identifikaciju PIN-om, korisnici mobilnoj aplikaciji Sberbank BH od sada mogu pristupiti putem praktične identifikacije prepoznavanja lica ili otiska prsta.
Sberbank BH kontinuirano prati i implementira trendove digitalnog bankarstva, pa je tako prva banka u Bosni i Hercegovini koja podržava tehnologiju prepoznavanja lica (Face ID) i otiska prsta (Finger ID).
Opcije za prepoznavanje lica i otiska prsta rade uz pomoć biometrijskih alata već integrisanih u mobilne uređaje. Nema razmjene biometrijskih podataka sa bankom, te se isti ne pohranjuju u mBanking aplikaciju, već ostaju na telefonu korisnika. Aktiviranjem opcija u postavkama aplikacije prilikom narednog pokretanja iste, prvo se vrši identifikacija, a potom i verifikacija korisnika. Cijeli proces je veoma brz i jednostavan, a klijentu omogućava autentifikaciju uz najveći stepen sigurnosti, te potpuno novo korisničko iskustvo.
Modul otiska prsta je dostupna na svim novijim Android i iOS uređajima, dok je prepoznavanje lica dostupno za iPhone X i novije modele. Pored novih funkcionalnosti podsjećamo da uz Sberbank BH mobilno bankarstvo klijenti mogu upravljati svojim finansijama bilo kada i bilo gdje, plaćati komunalne račune jednim klikom, podizati novac na bankomatu bez kartice ili dopuniti mobilni krediti na prepaid broj.