Sberbank BH uvela opcije prepoznavanja lica i otiska prsta za mBanking

0
840
Opcije za prepoznavanje lica i otiska prsta rade pomoću biometrijskih alata integrisanih u mobitele

Uz standardnu identifikaciju PIN-om, korisnici mobilnoj aplikaciji Sberbank BH od sada mogu pristupiti putem praktične identifikacije prepoznavanja lica ili otiska prsta.
Sberbank BH kontinuirano prati i implementira trendove digitalnog bankarstva, pa je tako prva banka u Bosni i Hercegovini koja podržava tehnologiju prepoznavanja lica (Face ID) i otiska prsta (Finger ID).
Opcije za prepoznavanje lica i otiska prsta rade uz pomoć biometrijskih alata već integrisanih u mobilne uređaje. Nema razmjene biometrijskih podataka sa bankom, te se isti ne pohranjuju u mBanking aplikaciju, već ostaju na telefonu korisnika. Aktiviranjem opcija u postavkama aplikacije prilikom narednog pokretanja iste, prvo se vrši identifikacija, a potom i verifikacija korisnika. Cijeli proces je veoma brz i jednostavan, a klijentu omogućava autentifikaciju uz najveći stepen sigurnosti, te potpuno novo korisničko iskustvo.
Modul otiska prsta je dostupna na svim novijim Android i iOS uređajima, dok je prepoznavanje lica dostupno za iPhone X i novije modele. Pored novih funkcionalnosti podsjećamo da uz Sberbank BH mobilno bankarstvo klijenti mogu upravljati svojim finansijama bilo kada i bilo gdje, plaćati komunalne račune jednim klikom, podizati novac na bankomatu bez kartice ili dopuniti mobilni krediti na prepaid broj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here