SBF promovirat će BiH kao svjetsku turističku destinaciju

0
564
USAID Turizam i BBI banka organiziraju poseban panel posvećen turizmu

Bosna Bank International (BBI) i USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) potpisali su Pismo namjere čiji je cilj promocija turističkih potencijala u BiH.
Ovim Pismom dogovoreno je da na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF-u), vodećoj investickoj konferenciji u Jugoistočnoj Evropi, BBI banka i USAID Turizam organiziraju poseban panel koji će biti posvećen isključivo turističkoj industriji.
Namjera je da se u okivru ovog panela, na kojem će prisustvovati ključni donosioci odluka iz javnog sektora, kao i ugledni svjetski i domaći stručnjaci iz oblasti turističke industrije, istakne značaj turizma kao strateške privredne grane za pokretanje ekonomskog i društvenog razvoja BiH.
Osim toga, predviđeno je da se u okviru panela predstave i turistički projekti iz BiH. Ekonomski stručnjaci iz BBI banke, kao i eksperti iz oblasti turizma iz USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH, pomoći će vlasnicima projekata u pripremi i izradi prezentacija potencijalnih projekata investitorima.
Pismo namjere potpisali su Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke i Ibrahim Osta, direktor USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH (Turizam).