Schneider Electric implementira BMS sistem u Hyatt Centric Dubai

0
405
Rješenje će pomoći u smanjenju potrošnje energije i emisije ugljika te troškova održavanja hotela

Schneider Electric odabran je za implementaciju cjelovitog BMS sistema upravljanja zgradama u Hyatt Centric Jumeirah Dubai. Rješenjem EcoStruxure Building Operation 3.0 u hotel se uvodi kombinirani BMS sistem upravljanja zgradama i sistem upravljanja gostinskim sobama koji će nadzirati i pružati monitoring nad ključnim podsustavima zgrada.
Rješenje će pomoći u smanjenju ukupne potrošnje energije i emisije ugljika hotela, kao i operativnih troškova održavanja.
EcoStruxure Building Operation olakšava sigurnu razmjenu podataka između kompanije Schneider Electric i sistema za upravljanje energijom, rasvjetom, grijanjem, ventilacijom i klimatizacijom, zaštitu od požara, sigurnost i sisteme upravljanja radnim mjestom drugih proizvođača, korištenjem digitalizacije i velikih podataka. Softver i hardver Schneider Electrica s IP podrškom obuhvaća cijeli ekosistem zgrade omogućavanjem jednostavne integracije uređaja, drugih sistema zgrade i usluga u oblaku, isporučujući performanse i protok podataka potrebne kako malim zgradama, tako i velikim, kompleksnim preduzećima koja posluju na više lokacija.
“U ovim kritičnim vremenima u kojima svi moramo osigurati mjerljivost i smanjiti svoj ekološki otisak, sretni smo što nam je pri ruci alat koji će nam omogućiti postizanje maksimalne učinkovitosti i nadzor svih parametara korištenja energije, što će Hyatt Centric Jumeirah Dubai omogućiti smanjenje utjecaja na okoliš bez ugrožavanja nivoa udobnosti i sigurnosti gostiju”, rekla je voditeljica hotela Britta Leick-Milde.
Uz softver EcoStruxure Building Operation 3.0, svaka soba bit će opremljena RP-C kontrolerom, pokretačima ventila i termostatom TC907. Ovaj hardver bit će povezan s EcoStruxure Building Operation 3.0 softverom radi stjecanja cjelovitog uvida u električnu shemu i potrošnju energije u svakoj sobi.
“Ovo je reprezentativna nekretnina koja će redefinirati turizam u četvrti Jumeirah u Dubaiju Operativni tim hotela moći će smanjiti potrošnju energije u objektu i time Hyatt Centric Jumeirah Dubai učiniti zelenijim i učinkovitijim“, rekao je Wael Abu-Zaitoun, potpredsjednik odjela Schneider Electrica za digitalnu energiju za zaljevske zemlje.