Schneider Electric predstavio nove MSS usluge upravljanja kiber-sigurnosti

0
207
Novo rješenje Schneider Electrica: Zaštita od povećanog rizika kibernetičkih napada

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je nove usluge upravljanja kiber-sigurnosti, tzv. MSS usluge (eng. Managed Security Services).
Tim uslugama pruža se pomoć klijentima u okruženjima operativne tehnologije (OT) u zaštiti od povećanog rizika kibernetičkih napada povezanih s rastućom potražnjom za tehnologijom udaljenog pristupa i povezivanja.
Najviše kibernetičkih napada u 2022. godini zabilježilo se u industrijskoj proizvodnji zbog čega sve više vlasnika kompanija prepoznaje potrebu za inovativnim rješenjima u području kibernetičke sigurnosti. Naime, nepravilnosti sistema mogu uzrokovati prekide u radu, gubitak intelektualnog vlasništva ili druga ometanja.
Uslugu upravljanja sigurnosti razvio je globalni HUB povezanih usluga kibernetičke sigurnosti (CCSH) Schneider Electrica s ciljem praćenja kibernetičkih prijetnji i proaktivnog reagiranja u ime klijenata. Schneider je prepoznao potrebu za tom uslugom jer tek nekolicina firmi, posebno u OT okruženju, imaju interne odjele i stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti.
“Kao dio naše široke ponude rješenja za povećanje učinkovitosti poslovanja, novu uslugu iz područja kibernetičke sigurnosti kontinuirano razvijamo kako bi zaštitili klijente od sve češćih kibernetičkih napada”, ističu Jay Abdallah, potpredsjednik za rješenja i usluge kibernetičke sigurnosti i Marko Gulan, CyberSecurity konzultant za SEE cluster u Schneider Electricu.