Schneider Electric predstavio novo IIoT i AI rješenje za metalurgiju i cementnu industriju

0
486
Novo skalabilno IIoT i AI rješenje za metalurgiju i cementnu industriju

Schneider Electric,predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je najnovije rješenje za svoju platformu EcoStruxure™ Plant Advisor namijenjeno metalurškoj i cementnoj industriji.
Radi se o EcoStruxure™ Plant Advisor – Process Intelligence, aplikaciji koja koristi umjetnu inteligenciju (AI), industrijski internet stvari (IIoT) na otvorenoj platformi, sa ciljem poboljšanja održivosti i operativne učinkovitosti u metalurškim i cementnim preduzećima.
Upravo su te industrije pod značajnim pritiskom potrebe prilagodbe svojih radnih i operativnih procesa, kako bi smanjile svoj ugljični otisak, uz istovremeno povećanje učinkovitosti i optimizacije lanca vrijednosti. Prema istraživanju kompanije McKinsey& Company, na globalnom nivou, samo metalurgija je odgovorna za 4-7% emisija stakleničkih plinova pri čemu otprilike polovina dolazi iz procesa usitnjavanja.
Kompanija Schneider Electric, koju je Corporate Knights proglasio najodrživijom korporacijom na svijetu 2021. godine, razvila je otvoreno, skalabilno i kibernetički sigurno rješenje kao podršku operativnim radovima koji se temelje na podacima i koji se odvijaju na više lokacija.