Schneider Electric pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj bezbjednosti

0
785
Schneider Electric će raditi na poboljšavanju kibernetičke bezbjednosti

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj bezbjednosti, revolucionarnom dogovoru država potpisnica da će raditi na poboljšavanju ekosistema kibernetičke bezbjednosti i braniti digitalnu ekonomiju od kibernetičkih napada.
Tehnički sporazum o kibernetičkoj bezbjednosti javna je obaveza 144 firme iz cijeloga svijeta u zaštiti i jačanju pojedinaca u radu na mreži, kroz poboljšanje bezbjednosti, stabilnosti i otpornosti kibernetičkog prostora.
Schneider Electric i ostali potpisnici Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj bezbjednosti, zajedno sa uglednim partnerima kao što su Cisco i Microsoft, osiguravaju ključne aspekte svjetskog mrežnog okruženja, uključujući telekomunikacije, podatkovne centre i industrijske kontrolne sisteme. Schneider Electric i njegovi partneri više su puta sarađivali na projektima digitalne inovacije koji osiguravaju implementaciju mjera kibernetičke bezbjednosti na svakoj razini razvojnog puta, od ivice do oblaka.
Osim Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj bezbjednosti, Schneider Electric ujedno je i član Koalicije za kibernetičku bezbjednost te jedan od osnivača Globalnog saveza za kibernetičku bezbjednost ISA, koji unapređuje spremnost i svijest o kibernetičkoj bezbjednosti u proizvodnji te kritičnim infrastrukturnim objektima i procesima.