Schneider Electric proglašen HPE Momentum Edge Partnerom godine za 2020.

0
540
Saradnja Schneider Electric i HPE na mikro podatkovnom centru za napajanje inteligentnog Edgea

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, danas je objavio da je imenovan HPE-ovim Momentum Edge partnerom godine za 2020. Schneider Electric prva je kompanija kojoj je Hewlett Packard Enterprise (HPE) odao priznanje u novoj kategoriji.
Na HPE-ovom Partner Growth Summit Virtual Experienceu, HPE je proglasio dobitnike nagrada za partnera godine za 2020. Partneri u prodajnim kanalima iz cijelog partnerskog eko-sistema nagrađeni su za svoja izvanredna postignuća, posvećenost izvrsnosti prema kupcima, fokusiranost na rast i inovacije, te profesionalna dostignuća.
Schneider Electric i HPE najavili su svoje partnerstvo 2016. godine kako bi razvili zajedničku arhitekturu za rješenja za mikro podatkovne centre za napajanje inteligentnog Edgea. Obje su kompanije željele iskoristiti ogroman potencijal migracije računarstva na rub mreže, ali su shvatile da nema ni ponude, ni opskrbnog lanca.
Od sklapanja partnerstva 2016. godine, kompanije su surađivale na izradi HPE Edge centara, izvorno u veličinama 42U i 23U, a ponudu su u međuvremenu proširili s novouvedenim 6U. Ova integrirana, standardizovana i ponovljiva rješenja dizajnirana su s IT poslužiteljima, pohranom i umrežavanjem – i fizičkom infrastrukturom – kućištima ormara, UPS-om, PDU-om, sigurnosnim i ekološkim nadzorom.
EcoStruxure i TiHPE OneView zajedno nude integrirani softver za daljinsko upravljanje za automatizirano upravljanje radnim opterećenjem, koji premještanjem radnog opterećenja i virtualnih poslužitelja povećava otpornost i dostupnost. Pružaju i prednosti prediktivne analitike koja pomažu smanjenju broja kvarova, produžujući time vrijeme neprekinutog rada i povećavajući efikasnost.