Sindikat: Radnicima u trgovini povećane plate za mart

0
1057
Rast prometa u trgovini na malo u Federaciji BiH

Iz Sindikata radnika trgovine BiH saopćili su da su komanije iz ovog sektora povećale plate radnicima.
“Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BiH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade radnike za trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi, svakodnevno bili na svojim radnim mjestima, nasmijani i na usluzi, urodili su plodom”, saopćeno je iz iz Sindikata trgovine.
Kako navode, iz svih krajeva BiH dobivaju poruke svojih članova o odlukama uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija uz platu za mart.
“Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je Sindikat i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike i radnice za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta, ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotina hiljada ljudi koji dolaze upravo iz ovog sektora”, saopćeno je iz Sindikata radnika trgovine BiH.