Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

0
1015
SAS uveo direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je danas letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen putnici mogu rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za bosanskohercegovačke građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju BiH. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 eura.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.