Softverskim ažuriranjem Galaxy S10 serija dobija moćne funkcije Galaxy Note10

0
1028
Među novitetima koji softversko ažuriranje donosi je i podška Samsung DeX za PC

Galaxy Note10 i Note10+ karakterišu moćni alati dizajnirani da omoguće korisnicima da oslobode svoju kreativnost i budu produktivniji. Pomoću softverskog ažuriranja koje je na evropskom tržištu započelo 23. septembra, Samsung Electronics pruža mnoge inovacije naredne generacije (uključujući AR Doodle, integrisani video editor i Link to Windows funkciju) na Galaxy S10e, S10, S10+ i S105G.
Nakon što Galaxy S10 korisnici izvrše ažuriranje svojih telefona, primjetiće da je njihova vrhunska kamera postala još moćnija. Night Mode sada podržava i prednju kameru, pružajući korisnicima više slobode za pravljenje živopisnih fotografija noću.
Kamere Galaxy S10 serije od sada imaju mogućnost Super steady video stabilizacije, kao i podršku dinamičnim Galaxy Note10 funkcijama, kao što su AR Doodle i Live focus video recording. Prva funkcija omogućuje korisnicima da obogate svoje video sadržaje zabavnim crtežima i porukama proširene realnosti, dok druga funkcija donosi mogućnost primjene boke efekata (uključujući blur, kružni fokus, color point i glitch) na video snimke prednje i zadnje kamere.
Galaxy S10 pametni telefoni imaju Dynamic AMOLED ekran sa HDR10+ certifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova i emituju 40 posto manje plavog svjetla. Ovaj nagrađivani ekran ima VDE-certifikat za živopisne svijetle boje i najbolji odnos kontrasta, te TÜV Rheinland Eye Comfort ekran koji smanjuje plavo svjetlo bez ugrožavanja kvaliteta slike ili dodavanja filtera.

Galaxy Note10 opcije moguće i na Samsungu Galaxy S10

Kada korisnici Galaxy S10 snime video, novi, integrisani video editor nudi sve potrebne alate kako bi pretvorili svoj video u pravo umjetničko djelo. Ova praktična funkcija omogućuje montiranje videa na profesionalnom nivou, uz mnoštvo jednostavnih opcija za rezanje klipova, spajanje sadržaja, podešavanje playback brzine, kao i mnoge druge. Moguće je čak i dodavanje titlova i muzike kako bi video snimci bili potpuno jedinstveni.
Jedan od noviteta koji ovo softversko ažuriranje donosi jeste i podška Samsung DeX za PC. Nakon što korisnici skinu aplikaciju sa SamsungDeX.com, moći će da pokrenu Samsung DeX na njihovom računaru ili Mac uređaju, jednostavnim povezivanjem Galaxy S10 telefona i kompjutera USB kablom. Dodata je i Link to Windows podrška, što znači da će Galaxy S10 korisnici moći bežičnim putem da povežu njihov Windows 10 PC, i da na jednostavan način gledaju sadržaje, šalju i primaju poruke, kao i da sinhronizuju fotografije sa računara.
Aplikacije na koje se Galaxy S10 korisnici oslanjaju svakodnevno, uključujući Samsung Pass i Messages, postale su jednostavnije za upotrebu i još praktičnije. Sada je podešavanje Samsung Pass aplikacije pojednostavljeno, tako da korisnici mogu na lakši način da iskoriste naprednu biometrijsku tehnologiju kako bi pokretali aplikacije i web sajtove brzo i sigurno. U Messages aplikaciji, nove ikone za dodavanje fotografija i videa pozicionirane su lijevo od polja za pisanje poruka, kako bi korisnici mogli da pristupe fajlovima koji su im potrebni na još brži način.
Navedeno ažuriranje pojednostavljuje i korištenje galerije fotografija, olakšava pretraživanje uređaja i dolazi sa inteligentnim Wi-Fi internetom koji omogućava neprekidnu i sigurnu vezu.