Sparkasse Bank dobila svjetsko priznanje Customers’ Friend – vrhunska izvrsnost

0
499
Sparkasse banka dobila najviši rang međunarodnog priznanja Customers’ Friend

Sparkasse Bank dd BiH je dobila prestižno svjetsko priznanje Customers’ Friend – vrhunska izvrsnost, koje najboljim kompanijama koje njeguju izvrsnost u odnosu sa svojim klijentima, dodjeljuje međunarodna organizacija ICERTIAS – International Certification Association sa sjedištem u Švicarskoj.
Kako bi bile nagrađene statusom i medaljom Customer’s Friend – vrhunska izvrsnost, kompanije moraju provjereno svojim klijentima nuditi vrhunsko korisničko iskustvo. Tokom njihove provjere, nominirane kompanije prolaze kroz strog i detaljan selekcijski proces koji uključuje kompleksnu analizu temeljenu na sekundarnom istraživanju tržišta koju provodi međunarodna organizacija ICERTIAS.
U okviru procesa certifikacije, Sparkasse banka je prošla detaljan proces istraživanja i verifikacije ICERTIAS-a, utemeljen na četiri analitička stuba: ugled, komunikacija i društvene mreže, korisničko iskustvo i povjerenje. Svaki od ovih stubova je dodatno vrednovan kroz pojedinačne podskupine, a Banka je osvojila visoke ocjene na svim nivoima, te stekla najviši status ovog programa.
“Sparkasse banka kontinuirano radi na unapređenju kvalitete odnosa s klijentima, partnerima i zaposlenima. Sretni smo što su ova naša nastojanja prepoznata i nagrađena. Medalja Customers’ Friend – vrhunska izvrsnost, koju ćemo s ponosom nositi, predstavlja još jednu potvrdu da smo na pravom putu i da svoj uspjeh temeljimo na univerzalnim vrijednostima, što je ujedno garancija našeg budućeg razvoja i stvaranja čvrstih, dugoročnih veza s klijentima i zajednicom u kojoj poslujemo”, izjavio je Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Bank dd BiH.
Posebnu težinu ovom priznanju daje činjenica da na adresu Sparkasse banke stiže u izazovnim vremenima pandemije Covid-19, kada su ljudi posebno osjetljivi i kada se od ponuđača usluga ne traži isključivo što veći nivo korisničke podrške, već i empatija, humanost, srdačnost.
ICERTIAS je međunarodna, respektabilna, privatna i politički nezavisna organizacija koja traži, provjerava, certificira i nagrađuje vrhunske kompanije, proizvode i usluge, istovremeno usmjeravajući kupce širom svijeta na najbolje ponudena tržištu. Sa svojim certifikacijskim programima Best Buy Award, QUDAL – Quality meDAL i Customers’ Friend, ICERTIAS je danas prisutan u više od 40 zemalja na pet kontinenata. Rezultate ovih istraživanja citiraju vodeći nacionalni i svjetski mediji, a njihove oznake ponosno nose proizvodi i usluge brojnih renomiranih međunarodnih kompanija.