Sparkasse Leasing donacije povodom novogodišnjih praznika

0
532
Društveno odgovorne aktivnosti Sparkasse Leasing povodom novogodišnjih praznika

Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH donirala je sredstva JU Dom ‘Rada Vranješević’ Banja Luka i Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i tako uljepšala novogodišnje praznike štićenicima ovih domova.
“U godini koja je iza nas u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti veliku pažnju usmjerili smo na pomaganje djeci, kao segmentu na kojem počiva budućnost ove zemlje. U proteklom periodu posjetili smo JU Dom ‘Rada Vranješević’ Banja Luka u kojem borave djeca i omladina bez roditeljskog staranja i koji je jedini ovakav oblik socijalne zaštite u Republici Srpskoj. U saradnji s voditeljem Podružnice Banja Luka Nemanjom Cvijanovićem direktoru Doma, Vladimiru Kajkutu, uručili smo vrijednu donaciju u vidu opreme za pripremanje i serviranje jela za korisnike Doma.
Pored ove donacije, Sparkasse Leasing je upriličio i donaciju Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u vidu potrebnih jorgana i jastuka, ali i prigodnih novogodišnjih igračaka za djecu smještenu u Roditeljskoj kući. Donaciju smo uručili direktoru Udruženja Fikretu Kubatu i ovu priliku smo iskoristili da razgovaramo o novim projektima Udruženja u narednom periodu, kao i mogućnostima daljnje saradnje između ove dvije institucije. U dogovoru sa udruženjima i centrima koji se brinu o djeci, uvijek odaberemo donaciju onih sredstava koja su im u tom trenutku najpotrebnija“, izjavio je Nedim Milišić, član Uprave Sparkasse Leasinga.
Sparkasse Leasing, sestrinska kompanija Sparkasse Bank BiH se kroz period svog postojanja i djelovanja uistinu istaknula kao kompanija koja prepoznaje potencijale, te kroz aktivno sudjelovanje u različitim društveno angažiranim projektima pridonosi razvoju i rastu svoje zajednice.