Studenti američkog Univerziteta Yale posjetili CBBiH

0
1034
Grupa od 35 studenata MBA studija prestižnog Univerziteta Yale posjetila je Centralnu banku BiH

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, grupa od 35 studenata MBA studija prestižnog Univerziteta Yale posjetila je Centralnu banku BiH (CBBiH).
Jedan od ciljeva posjete BiH je da studentima budu predstavljene različite perspektive – od političkog vrha, preko domaćih i stranih kompanija, do nevladinih organizacija. Imajući u vidu značaj CBBiH za bosanskohercegovačku ekonomiju, studenti ovog američkog univerziteta su iskazali želju da se bolje upoznaju o instituciji i njenom radu.
Centralna banka BiH je veoma zadovoljna zbog nastavka ovakve vrste saradnje s Univerzitetom Yale, imajući u vidu činjenicu da je ovo već druga grupa studenata ovog univerziteta koja posjećuje CBBiH.
Posjeta je počela prikazivanjem korporativnog filma o CBBiH, nakon čega je upriličena i prezentacija o makroekonomskom modelu BiH tokom koje su studenti, velikim brojem pitanja, pokazali izuzetno interesovanje za instituciju, monetarnu politiku i makroekonomsku sliku BiH.
Ova posjeta i prezentacija su dio aktivnosti koje je CBBiH upriličila u okviru obilježavanja Svjetske sedmice novca (Global Money Week), a koja se već godinama obilježava u cijelom svijetu na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i omladine (Child and Youth Finance International), saopćeno je iz CBBiH.