Swissotel u Sarajevu otvara vrata početkom 2018. godine

Swissôtel je globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji svojim ulaskom i investicijom u SCC pozicionira BiH kao novu elitnu turističku destinaciju. Osim Swissotel projekta, Al Shiddi Group je sklopila franšizni ugovor s Novotelom, međunarodni poznatim brendom Accor hotela kojem će se pridružiti i hotel Bristol Sarajevo

0
3885
Swissôtel u Sarajevo City Centru učinit će glavni grad BiH još privlačnijim turistima i gostima

Al Shiddi Group u saradnji s najvećom hotelskom kompanijom u svijetu, AccorHotels, danas je u sarajevskoj Vijećnici najavila zvanično otvorenje hotela Swissôtel u Sarajevo City Centru (SCC).
“Drago nam je što ćemo u partnerstvu s AccorHotelsom uskoro predstaviti Swissôtel, vrhunski lanac luksuznih hotela te da će ovaj hotel grad Sarajevo učiniti još privlačnijim i ljepšim mnogobrojnim turistima i gostima iz cijelog svijeta. S novim brendom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati Bosni i Hercegovinu kao destinaciju posebnog, očaravajućeg i luksuznog turizma”, izjavio je Sulaiman Al-Shiddi, vlasnik Al Shiddi Group.
Swissôtel je globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji svojim ulaskom i investicijom u SCC pozicionira BiH kao novu elitnu turističku destinaciju, a otvorenje hotela očekuje se početkom 2018. godine.
“Ulazak na tržište BiH predstavlja uzbudljiv dodatak našem brendu koji dodatno želimo razvijati kroz mrežu hotela na Balkanu i Istočnoj Evropi. Uvjeren sam da će kvalitet naših uslugai jedinstven doživljaj koji nudimo u našim hotelima biti prepoznat od strane svih građana ove zemlje, ali i mnogobrojnih gostiju koji dolaze upoznati ovaj prelijepi grad. Swissôtel ima namjeru ponuditi novi nivo sadržaja i omogućiti Sarajevu da ponudi hotelski smještaj u svim kategorijama”, istakao je Francois Baudin, viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels.
Hotel je osmišljen kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bh. tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora. Svim posjetiteljima hotela na raspolaganju će biti 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, zatim 500 m2 zatvorenog prostora za sastanke s funkcionalnim područjima te više od 1500 m2 SPA prostora s potpisom Purovel Spa i Sport – prepoznatljivim konceptom uživanja i zdravog života.
Podršku projektu dala je i Uprava Grada Sarajeva, na čelu s Abdulahom Skakom, gradonačelnikom Grada Sarajeva.
”Prije svega, ponosan sam, jer je Sarajevo prepoznato kao veliki turistički, kulturni i privredni potencijal te da strain investitori naš grad vide kao urbanu sredinu pogodnu za investiranje. Ovaj projekat svakako će doprinijeti razvoju našeg grada i učinit ga jednom od najpoželjnjijih turističkih destinacija u Evropi s vrhunskom ponudom u segment hotelijerstva”, rekao je AbdulahSkaka, gradonačelnik Sarajeva.
Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta te stvoriti novi izvor i poreskih prihoda za razvojKantona Sarajeva i njegove infrastrukture.
Osim Swissotel projekta, Al Shiddi Group je sklopila franšizni ugovor s Novotelom, međunarodni poznatim brendom Accor hotela kojem će se pridružiti i hotel Bristol Sarajevo.