U Brčkom otvorena firma BTS za proizvodnju medicinske opreme, zaposleno 17 radnika

0
951
Gradonačelnik Brčkog obišao novootvorenu firmu BTS za proizvodnju medicinske opreme

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je u krugu bivše fabrike Tesla u Brčkom obišao novootvorenu firmu BTS koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme.
Kadrić je istakao da je otvaranje BTS firme iz Aranđelovca iz Republike Srbije u Brčkom pokazatelj da je Distrikt pogodna destinacija za ulaganje.
“Raduje me da smo u prilici da tradiciju tekstilne industrije u Brčkom ponovo oživimo, da na neki način radnu snagu angažujemo s našeg Zavoda za zapošljavanje i ovo je samo jedna u nizu od investicija koje podstiču proizvodna radna mjesta. Mi ćemo nastaviti s podrškom poslovnoj zajednici i radujemo se da mjere koje Vlada Brčko distrikta BiH poduzima, posebno u razvoju malih i srednjih preduzeća, dobija svoje konture i pozitivno usmjerenje”, kazao je Kadrić ističući da najveća zasluga za realizaciju ove investicije pripada savjetniku gradonačelnika Distrikta Milošu Stankiću.
Vlasnik firme BTS Bojan Tomić kazao je da je Distrikt za ulaganja strateški dobra pozicija.
“Položaj grada Brčko nam itekako odgovara. Tu su i subvencije koje daje Vlada, a također i jedna od bitnih stvari jeste što Distrikt ima dosta kvalitetne radne snage. BTS isključivo proizvodi medicinske uniforme i ovdje se rade samo dva proizvoda – bluza i pantalone. Trenutno imamo 17 radnika. U prostoru u kojem se sada nalazimo možemo imati do 25 zaposlenih u smjeni što znači da možemo imati ukupno 50 radnika i nadamo se da ćemo to dostići. Naš primarni cilj za neku dalju budućnost je otvaranje prema Evropskoj uniji”, kazao je Tomić.