U Federaciji BiH će posao dobiti 298 osoba sa invaliditetom

0
192
Osigurana radna mjesta za 298 osoba sa invaliditetom i podržan rad 499 samostalnih obrtnika u FBiH

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavio je rezultate Javnog poziva za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i programe održivosti zaposlenih osoba sa invaliditetom.
Za ovaj Javni poziv, koji je raspisan 16. marta ove godine, izdvojeno je 6.845.303,38 KM, saopćeno je iz ovog fonda.
“Rezultati Javnog poziva pokazuju da će na području Federacije BiH biti zaposleno 298 osoba sa invaliditetom. Također, pružili smo podršku radu 499 samostalnih obrtnika, 91 privrednom društvu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te 23 udruženja/saveza osoba sa invaliditetom“, kazao je v.d. direktora Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Riad Kremić.
Dodao je da su uslovi bili jednaki za sve, a proces transparentan.
“Zahvaljujem svim poslodavcima koji su prepoznali značaj ovog Javnog poziva, te učinili važan korak ka pobijanju stereotipa o zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Pozivam osobe sa invaliditetom koje će biti zaposlene kroz ovaj Javni poziv da svojim angažmanom i zalaganjem opravdaju povjerenje poslodavaca“, istakao je Kremić.
Iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom navode da se rezultati, kao i sve detaljne informacije mogu pronaći na web stranici Fonda.