U Konzumu na policama više od 50% proizvoda domaćih proizvođača

0
392
Konzum jača saradnju sa domaćim proizvođačima

Pod sloganom ‘Kupujmo domaće jer domaće se voli jače’ Konzum dugoročno podržava domaću proizvodnju te intenzivno radi na proširenju kompletnog asortimana domaćih proizvoda na svojim policama što uključuje i proizvode svojih trgovačkih marki. Tako će se od sada na policama Konzum prodavnicama moći naći više od 50% proizvoda trgovačke marke koje proizvode domaći proizvođači.
“Sretni smo jer više od polovine proizvoda u našem asortimanu proizvode naši domaći prozvođači, čime im dajemo podsticaj za dodatni razvoj a ujedno pomažemo bh. privredu što je posebno važno u periodu kada se sve više osjete negativne posljedice korona virusa“, izjavio je Dževad Zulum, menadžer za razvoj i upravljanje trgovačkim markama u Konzumu.
Konzum sarađuje sa nizom respektabilnih domaćih proizvođača na razvoju proizvoda svojih trgovačkih marki koje su postale prepoznatljive te ih kupci rado biraju na policama Konzuma, a neke od njih su K Plus, Dax, Lumpi, Mila, Finesse, Hrusty, Daisy, Olea, Dental, Moj dan, Frutti…
Podsjećamo, u sklopu aktuelne inicijative podrške domaćoj proizvodnji Konzum će u toku ove godine otkupiti više od 6 miliona litara domaćeg mlijeka i više od 4 miliona litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje, te više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih poljoprivrednih proizvođača. Dodatno, asortiman Konzuma je proširen za više od 1.000 novih domaćih proizvoda u kategorijama pakirane hrane, a zastupljenost domaćih neprehrambenih proizvoda sada je veća od 35% u kategorijama sredstava za pranje, čišćenje i ličnu higijenu. Značajni rezultati napravljeni su i u kategoriji mesnih prerađevina gdje je sada zastupljenost domaćih proizvoda veća od čak 55%.