U Konzumu udio domaćih mliječnih proizvoda od sada veći od 80%

0
400
Konzum jača saradnju sa domaćim proizvođačima

Konzum je nedavno pokrenuo inicijativu pružanja intenzivne dugoročne podrške domaćim proizvođačima kako bi se umanjile negativne posljedice prouzrokovane pandemijom korona virusa. S tim ciljem Konzum radi na jačanju saradnje sa domaćim proizvođačima mlijeka i mliječnih fermenata, dodatno proširuje asortiman i zastupljenost domaćih proizvoda te će tako udio mliječnog asortimana na policama Konzuma od sada biti veći od 80%.
Očekuje se da će promet koji će mali domaći proizvođači mliječnih proizvoda ostvariti putem Konzuma u ovoj godini biti udvostručen.
“U toku ove godine Konzum će otkupiti više od 6 miliona litara domaćeg mlijeka te više od 4 miliona litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje”, izjavio je Ahmet Suljić, rukovoditelj Službe nabave svježe hrane u Konzumu.
Podsjećamo, prošli mjesec u sklopu Konzumove inicijative za podršku domaćoj proizvodnji koja je postala prepoznatljiva po sloganu ‘Kupujmo domaće jer domaće se voli jače’ intenzivirana je saradnja sa nizom domaćih poljoprivrednih proizvođača. Konzum će ovu saradnju nastaviti dugoročno te će tako do kraja ove godine otkupiti više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih proizvođača.