U prodaji novi Tesla Smartphone 3.4 sa Android Go sistemom

0
1600
Tesla Smartphone 3.4 ima dvostruku zadnju kameru, o selfie se brine prednja kamera od 5 Mpix sa blicem

Kompanija Comtrade predstavila je svoj prvi pametni telefon kojeg pokreće Android Oreo Go Edition operativni sistem – Tesla Smartphone 3.4.
Ovlašteni distributer Tesla Smartphone 3.4 za tržište Bosne i Hercegovine je Comtrade Distribution BiH. Uređaj je dostupan u ponudi telekom operatera, te kod Comtrade-ovh maloprodajnih partnera širom BiH.
Ovaj telefon ostavlja i do 2 puta više prostora za fotografije, video klipove i aplikacije, efikasnije pretražuje web od uređaja iz iste cjenovne klase, olakšava dijeljenje sadržaja, racionalno troši bateriju, optimalno koristi radnu memoriju i štedi pri razmjeni mobilnih podataka, uz prijateljske Go apikacije, dual kameru, udobnu proporciju i veliki ekran od 5,5 inča.

Android Oreo Go Edition

Android Oreo Go Edition koji pokreće novi Tesla Smartphone 3.4 je prilagođena i pažljivo optimizovana verzija operativnog sistema Android 8.1 Oreo. Ova verzija ne zahtijeva skupocjenu elektroniku kako bi korisniku pružila najbolje iskustvo.
Pored optimizacija koje doprinose smanjenom angažovanju ključnih elektronskih komponenti kao što su procesor i radna memorija, Android Oreo Go Edition donosi i tehnologije koje efikasnije upravljaju potrošnjom energije i redukuju prenos podataka kroz mobilnu mrežu.
Ono po čemu se Tesla Smartphone 3.4 prepoznaje i već nakon prvog uključivanja je potpuno čist Android operativni sistem, bez suvišnih preinstaliranih aplikacija. Na ovaj način je pojednostavljeno korištenje samog uređaja i smanjeno opterećenje raspoloživih resursa, a korisniku ostavljena beskrajna mogućnost prilagođavanja telefona ličnim navikama i potrebama.
U želji da dodatno unaprijedi korisničko iskustvo, kompanija Google je Android Go koncept prenijela i na prateće aplikacije, čineći ih tako manje zahtijevnim i lakšim za izvršavanje. Shodno tome, uz Android Oreo Go Edition dolazi i YouTube Go, aplikacija koja značajno smanjuje prijenos podataka kroz mobilnu mrežu i korisniku omogućava da bira kvalitet reprodukcije video sadržaja. Drugim riječima, megabajti iz vašeg tarifnog paketa će se primijetno sporije trošiti, što znači manje čekanja, a više zabave.
Tesla Smartphone 3.4 opremljen je dvostrukom zadnjom kamerom, u konfiguraciji 5 + 0.3 Mpix. Sekundarna kamera na poleđini uređaja olakšava kreiranje fotografija uz pomoć tzv. bokeh efekta koji zamućuje pozadinu, a ističe izabranu primarnu scenu. O selfie fotografijama brine se prednja kamera od 5 Mpix koja dolazi sa još jednom novinom – blicem.
Sa proporcijom od 18:9, Tesla Smartphone 3.4 udobno leži u ruci, a zahvaljujući užim marginama, dolazi sa velikim ekranom od 5,5 inča. Takođe, komfornom korištenju doprinose i zaobljene, ergonomične ivice ekrana.

Podrška za dvije SIM kartice

Tesla Smartphone 3.4 ima podršku za dvije SIM kartice i brze 4G LTE mobilne mreže. Dodatni benefit od ležišta za sekundarnu SIM karticu je i njegova hibridna funkcija koja omogućava da internu memoriju proširite memorijskom karticom.
Mnoge aplikacije ostaju aktivne čak i kada ih više ne koristimo, što dovodi do bespotrebnog zauzimanja resursa telefona i opadanja njegovih radnih performansi. Zbog toga se pri vrhu desne bočne stranice Tesla Smartphone-a 3.4 nalazi DuraSpeed dugme čijim pritiskom trenutno oslobađate radnu memoriju i procesor svih aktivnih aplikacija, umjesto da ih zatvarate jednu po jednu. Zahvaljujući DuraSpeed tasteru, Tesla Smartphone 3.4 će uvijek biti u savršenoj radnoj formi i spreman da pruži svoj maksimum.