U RS-u se zatvaraju ugostiteljski objekti, tržni centri, frizerski saloni…

0
218
Do 12. aprila u Kantonu Sarajevo neće raditi ugostiteljski objekti, kladionice, teretane...

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i širenja zaraze koronavirusa u Republici Srpskoj će u narednih sedam dana biti zabranjem rad ugostiteljskim objektima, frizerskim salonima, bazenima, wellness centrima, skijalištima i tržnim centrima, kazala je Suzana Gašić, ministrica trgovine i turizma RS-a nakon sjednice Kriznog štaba.
Također, od sutra, zatvaraju se i ustanove kulture – pozorišta, kina, muzeji, galerije i slično. Zabranjen je i rad priređivačima igara na sreću, osim internet igara.
Gašić je pojasnila da hoteli svojim gostima mogu pružati usluge ishrane i pića do 22 sata. Dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića do 21 sat, dodala je Gašić.
Ona je apelovala na građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera, navodeći da je novi set mjera donesen s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa zbog izuzetno pogoršane situacije.
Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS-a kazala je da je nakon sjednice Kriznog štaba donesena i odluka da se obustavi nastava u osnovnim i srednjim školama u ovom bh. entitetu. Dodala je da će u ovom periodu, u narednih sedam dana, škole i fakulteti preći na online nastavu.