U Sarajevu predstavljena jahta Derubis 44 Fly proizvedena u BiH

0
628
Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u Sarajevu premijerno predstavila novi model jahte Derubis 44 Fly

Bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yachts iz Viteza sinoć je u Sarajevu organizirala svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.
Ceremonijalno otkrivanje broda pred javnošću obavljeno je u prisustvu brojnih gostiju i partnera koji su podržali ovaj projekt od značaja za bh. poduzetništvo, među kojima je bio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je tom prilikom rekao:
“Važno je znati da smo svi mi, nositelji vlasti u BiH, spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji. Tu prvenstveno mislim na olakšavanje uslova za dobivanje dozvola, koncesija i svih ostalih birokratskih procedura. Ipak, postavljamo svima jedan uslov, domaćim i stranim investitorima, a to je da koriste najsavremenije tehnike, strojeve i najnapredniju tehnologiju. Ovim projektom koji je predstavljen, želimo pokazati svima da je BiH u stanju nositi se i sa najzahtjevnijim tehnološkim izazovima”, kazao je Novalić.
Ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.
“Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bh. proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih bh. radnika, u potpunosti od bh. sirovine, sa deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu”, rekao je premijer Nenadić.

Premijeri nove jahte Derubis 44 Fly prisustvovale su i zvanice iz vlasti u BiH

Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara, a kako je najavljeno iz kompanije Derubis Yachts, bit će izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.
Prostire se na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.
Prije ovog modela, kompanija Derubis proizvela je prvu jahtu potpuno izgrađenu u Bosni i Hercegovini ikada, dužine 12 metara.
Proizvodnja se nastavlja dalje. Derubis Yachts sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here