U Sarajevu se gradi prva privatna opća bolnica, investicija 60 miliona eura

0
716
Privatna opća bolnica nalaziće se uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci

U martu ove godine započela je prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu i općini Novi Grad a vrijednost projekta je oko 60 miliona eura, najavio je početak gradnje ove zdravstvene ustanove načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić na svom Facebook profilu, objavivši i skice budućeg izgleda bolnice.

Bolnica će zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog osoblja

“Projekat je višestruko značajan za našu ekonomiju, zdravstvarni sistem, ali i ukupni ambijent života u našem gradu. Projekat će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu. Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja koje posao neće morati tražiti izvan naše države”, poručio je Efendić te dodao da je ovo drugi projekat koji se gradi na zemljištima gdje je nekada bilo zgarište.

Privatna opća bolnica gradi se u blizini doma zdravlja na Otoci

“Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo sa multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice drugi je projakat koji se uspješno realizira na zgarištima nekadašnjih afera koje smo zatekli u općini Novi Grad. Mi smo reketu i korupciji davno rekli NE!”, poručio je načelnik Efendić.
Kako je ranije najavljeno gradnju privatne bolnice u Sarajevu finansira renomirana bh. kompanija ASA Prevent.