U Srbiji otvorena fabrika dječije hrane Baby Food Factory, investicija 34 miliona eura

0
1135
Dnevni kapacitet fabrike je 50 tona dječije hrane koja se proizvodi pod brendom 'Nutrino'

Tržište Jugoistočne Evrope dobilo je jednu od najsavremenijih fabrika dječije hrane – Baby Food Factory koja je nedavno svečano otvorena u Dobanovcima, kod Beograda.
Novi pogon sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja greenfield investiciju u iznosu od 34 miliona eura, što ovu fabriku dječije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji i regionu ove godine. Dnevni kapacitet će podrazumijevati 50 tona ukusne i zdrave dječije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom ‘Nutrino’ i koja će se naći na tržištu Jugoistočne Evrope i Zajednice nezavisnih država.

Željko Ciganović, izvršni direktor BFF-a

“Zadovoljstvo mi je što ovaj projekat otvara radna mjesta, a uvjeren sam da će Baby Food Factory u godinama koje su pred nama biti pouzdan partner zajednice u kojoj posluje i prije svega naših malih potrošača, čije su potrebe utkane u svaki dio naše proizvodnje“, rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.
Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvenom na ovdašnjem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dječije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim ‘panelima čistih soba’, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gdje je čistoća od presudne važnosti.
U sastavu Baby Food Factory posluju fizičko-hemijska i mikrobiološka laboratorija, a kontrola proizvodog procesa vrši se od ulaznih sirovina, preko procesa prerade, do gotovih proizvoda. Sirovine koje se koriste u proizvodnji odobrene su za proizvodnju dječje hrane po najstrožim evropskim standardima.
Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dječije hrane koji čine suhe žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.
Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here