U Srbiji otvorena fabrika dječije hrane Baby Food Factory, investicija 34 miliona eura

0
1593
Dnevni kapacitet fabrike je 50 tona dječije hrane koja se proizvodi pod brendom 'Nutrino'

Tržište Jugoistočne Evrope dobilo je jednu od najsavremenijih fabrika dječije hrane – Baby Food Factory koja je nedavno svečano otvorena u Dobanovcima, kod Beograda.
Novi pogon sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja greenfield investiciju u iznosu od 34 miliona eura, što ovu fabriku dječije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji i regionu ove godine. Dnevni kapacitet će podrazumijevati 50 tona ukusne i zdrave dječije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom ‘Nutrino’ i koja će se naći na tržištu Jugoistočne Evrope i Zajednice nezavisnih država.

Željko Ciganović, izvršni direktor BFF-a

“Zadovoljstvo mi je što ovaj projekat otvara radna mjesta, a uvjeren sam da će Baby Food Factory u godinama koje su pred nama biti pouzdan partner zajednice u kojoj posluje i prije svega naših malih potrošača, čije su potrebe utkane u svaki dio naše proizvodnje“, rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.
Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvenom na ovdašnjem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dječije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim ‘panelima čistih soba’, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gdje je čistoća od presudne važnosti.
U sastavu Baby Food Factory posluju fizičko-hemijska i mikrobiološka laboratorija, a kontrola proizvodog procesa vrši se od ulaznih sirovina, preko procesa prerade, do gotovih proizvoda. Sirovine koje se koriste u proizvodnji odobrene su za proizvodnju dječje hrane po najstrožim evropskim standardima.
Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dječije hrane koji čine suhe žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.
Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt.