U subotu počinje 2. SBF Start Up Challenge, nagradni fond preko 150 hiljada KM

0
582
SBF Start Up Challenge takmičenja mladih u poslovnim idejama

Kompanija Mastercard novi je partner projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.
“Vjerujemo da je za mlade ljude SBF Start-up Challenge prilika da svoje ideje i sposobnosti pretoče u realne projekte. U partnerstvu sa BBI bankom želimo pružiti priliku mladima na putu ka ostvarenju svog sna, biti vjetar u leđa poduzetničkim aktivnostima i pokazati da u BiH itekako postoji svijetla budućnost“, izjavio je Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard za BiH.
Nakon vrlo uspješne prve sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, 2. novembra u programu TV Hayat bit će premijerno emitovana prva emisija druge sezone. Nagradni fond projekta povećan je i sada iznosi preko 150 hiljada KM.
Poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2018. i 2019. godine. Mladi starosti do 35 godina svoje prijave za narednu emisiju trebaju poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a rok za drugu emisiju je 17. novembar 2019. godine.
Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba.