UnaOture gradit će kamp za turiste iz cijelog svijeta

0
240
Porodica Halkić iz Bosanske Krupe pobjednik druge emisije treće sezone SBF Start-up Challenge

U turističkoj ponudi Bosanske Krupe već iduće godine mogao bi se naći i kamp na obali rijeke Une koji planira izgraditi Tarik Halkić i njegova supruga Naida.
Ideja bračnog para Halkić iz Krupe dobila je najbolje ocjene stručnog žirija i pobjedila na takmičenju mladih u poslovnim idejama Sarajevo Business Forum Start-up Challenge. Pobjednici druge emisije treće sezone SBF Start-up Challenge i vrijednih nagrada BBI banke, Hayat televizije, Bamcarda i partnera na projektu, sredstva će iskoristiti za infrastrukturu kampa u prirodi i dijelom za nabavku opreme za ronjenje, koje će uz rafting biti dio ponude kampa.
Tarik je inžinjer računarstva i informatike sa diplomom Panevropskog Univerziteta Apeiron iz Banja Luke i planira svoju budućnost graditi u BiH.
“Odrastao sam na Uni i ta ljubav prema ovoj divnoj rijeci bila je presudna u mojoj odluci da ostanem u BiH. Sretan sam da je, evo iz trećeg pokušaja, i naš projekat UnaOture osvojio prvo mjesto na takmičenju SBF Start-up Challenge. Znači nam mnogo ova pobjeda, to je vjetar u leđa našem projektu”, kaže Tarik, dodajući da iako je ove godine pandemija ugrozila turističku industriju, vjeruje da će iduća sezona biti puno bolja.
Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za emisiju mogu poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a poziv i obrasci dostupni su na web stranici BBI banke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here