UNIQA lider na tržištu BiH: Premija osiguranja u prvom kvartalu 15,4 miliona KM

U prvom kvartalu 2018. premija osiguranja UNIQA-e porasla 7 posto u odnosu na isti period prošle godine

0
1511
Senada Olević, CEO UNIQA osiguranja

UNIQA osiguranje je najuspešnija osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je rezultatima Agencije za nadzor osiguranja u FBiH objavljenim za prvi kvartal 2018. godine. Prema preliminarnim rezultatima poslovanja, ukupna premija UNIQA osiguranja u prvom kvartalu tekuće godine iznosi 15,4 miliona KM od čega je 6,6 miliona KM premija neživotnih i 8,8 premija životnih osiguranja.
Najveći doprinos potvrdi titule lidera na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini dala je interna prodajna mreža koja je u prvom kvartalu 2018. godine ostvarila rast premije od 7% u odnosu na isti period prošle godine. Rast je ostvaren i u životnim osiguranjima (oko 17%), a zabilježen je i rast ukupnog broja klijenata od 12% što u brojkama iznosi više od 8.500 hiljada.
“I ovu poslovnu godinu započeli smo sa aktivnostima koje su usmjerene na razvoj svih vidova osiguranja koji kroz dugoročnu saradnju garantuju partnerski odnos s klijentima. U cilju približavanja usluga klijentima uveli smo novi način komunikacije UNIQA Viber Bot koji nakon nepunih mjesec dana daje sjajne rezultate. Pored toga, akcenat stavljamo na poboljšanje procesa prijave štete i razvoj novih proizvoda u segmentu neživotnih osiguranja. Također, značajna sredstva ulažemo u unapređenje stručnosti uposlenika i neophodnu digitalizaciju poslovnih procesa koji će doprinijeti ostvarenju poslovne strategije Društva”, istakla je Senada Olević, CEO UNIQA osiguranja.
Ona je dodala da ulaganjem u različite sfere razvoja uposlenika, UNIQA omogućava obrazovanje i dodatno osposobljavanje za sve uposlenike osiguravajućeg društva.
Kao snažan i prepoznatljiv brend koji klijenti prepoznaju kao lidera u inovacijama, UNIQA osiguranje posluje već 20 godina na 37 lokacija u Bosni i Hercegovini sa više od 300 uposlenika i poslovnih partnera koje svakodnevno brinu o potrebama klijenata.
UNIQA ističe i da je u posljednje četiri godine zaredom, prema službenim podacima Agencije za nadzor u osiguranju, najažurnija među vodećim osiguravajućim kućama u isplati odštetnih zahtjeva. Nije zanemariv ni podatak da je kompanija, ispunjavajući svoje obaveze prema državi, u protekle dvije godine na ime poreza i doprinosa isplatila oko 6 miliona KM.
Prema istraživanju austrijske konsultantske kuće Brand Trust za proteklu godinu, UNIQA u BiH ima 85% zadovoljnih uposlenika koji su spremni preporučiti ovu osiguravajuću kuću svojoj rodbini, prijateljima i kolegama.