UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala

0
178
UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala

UNIQA osiguranje, jedna od vodećih osiguravajućih kuća u regiji jugoistočne Evrope (SEE), novi je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala (SFF).
Najveći regionalni filmski događaj koji, kao i UNIQA osiguranje, poseban fokus stavlja na zemlje jugoistočne Evrope (SEE), od 11. do 18.8.2023. će slaviti svoje 29. izdanje. Festival će i ovog puta okupiti filmske umjetnike, zvijezde i ljubitelje filma iz cijelog svijeta, koji će od ove godine još više uživati u raznovrsnom filmskom i kulturnom programu zahvaljujući ovom partnerstvu.
Prilikom svečanog potpisivanjasponzorskog ugovora Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala i Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE složili su se da čvrsti temelji partnerstva i prijateljstva između UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala počivaju na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti regiji.
“Velika nam je čast priključiti se izuzetnoj ekipi Sarajevo Film Festivala i biti dio jednog od najvećih događaja u regiji. Festival predstavlja savršen spoj kulture, zajedništva i društvene osviještenosti i odgovornosti, a to suvrijednosti na kojima se temelji poslovanje UNIQA osiguranja u cijeloj regiji jugoistočne Evrope. Uvjeren sam da ćemo partnerstvom koje smo zaključili na period od tri godine dodatno istaći našu poslovnu misiju i svrhu poslovanja, u skladu sa sloganom našeg brenda. Želimo postaviti temelje za dugoročno partnerstvo, sa ciljem da svim posjetiocima festivala prenesemo našu poruku da zaista Živimo bolje zajedno“, istakao je Bahtanović.
Marjanović se osvrnuo na važnost pružanja dodatne vrijednosti posjetiocima Festivala, koja će se osigurati ovim partnerstvom.
“Zadovoljstvo nam je što se od ove godine UNIQA osiguranje vratilo među ponosne sponzore Sarajevo Film Festivala. UNIQA je za nasvažan regionalni partner i simbol pouzdanosti i odgovornog pogleda na svijet. Sigurni smo da ćemo zajedničkim djelovanjem našim gostima i publici SFF-a ponuditi istinsku dodatnu vrijednost“, rekao je Marjanović.