UNIQA osiguranje: #Movember kampanja za zdravlje muškaraca

0
1456
UNIQA #Movember kampanja: Budi muškarac – misli na život i zdravlje

Budi muškarac! Misli na život i zdravlje – poziv je UNIQA osiguranja u okviru #Movember kampanje koju ova osiguravajuća kuća realizira već drugu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma prostate.
Bolesti prostate spadaju u najčešća oboljenja muškaraca srednje i starije životne dobi, zato je redovna, preventivna, kontrola izuzetno važna jer ona utiče na kvalitetu života muškaraca nakon četrdesete godine života. Zbog toga doktori preporučuju obavezan ultrazvuk prostate ili preventivni PSA pregled za muškarce ove starosne dobi, ali i za one starije od 35 godina ukoliko su u porodici imali nekoga ko je bolovao od ove karcinoma prostate.
“Prevencija je pola zdravlja, a većina nas nažalost posjećuje doktora samo onda kad nas nešto zaboli. Kao kompanija koja je prepoznatljiva na tržištu kao pokretač pozitivnih promjena, i ove godine upućujemo poziv muškarcima, ali i ženama da pokrenu drage muškarce u svom životu da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje i svoj život. Ne čekajte, razmislite koga volite i šta činite po tom pitanju? Uključite se u #Movember kampanju i podsjetite najdraže muškarce u svom životu da je vrijeme za pregled”, istakla je Vildana Skorupan, Marketing menadžer UNIQA osiguranja.
Ukoliko imate 35 godina i više, osigurajte sebi preventivni pregled u okviru programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u UNIQA osiguranju, a ukoliko ste mlađi, budite dio #Movember pokreta, pustite brkove tokom mjeseca novembra i pridružite se globalnoj akciji podizanja nivoa svijesti o očuvanju muškog zdravlja.
Karcinom prostate, ako je dijagnosticiran u ranom stadiju, u potpunosti je izlječiv u 98 posto slučajeva.
U širenju svijesti o ovom problemu, UNIQA poziva muškarce i žene da svoje fotografije sa oznakom #budi muškarac i #movember objave na Facebook stranici. Fotografije sa najvećim brojem like-ova će biti nagrađene vrijednim poklonima. Istovremeno na web stranici UNIQA osiguranja mogu se naći konkretne preporuke na šta je potrebno obratiti pažnju nakon četrdesetih godina, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.