UNIQA Osiguranje ponosni sponzor Vučko traila

Zaposlenici UNIQA osiguranja učestvovat će i u volonterskim aktivnostima pripreme, markacije i čišćenja trkačke staze na Bjelašnici

0
168
UNIQA sponzorstvom podržava promociju zdravlja, trčanja, planinarenja i promociju turizma u BiH

Najpopularnija trail utrka u Bosni i Hercegovini ‘Vučko trail’ koja će se ove godine održati u periodu od 16. do 18 juna 2023. pronašla je novog sponzora i prijatelja u osiguravajućem društvu UNIQA.
Prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora, direktor UNIQA osiguranja Eldar Dudo istakao je važnost podrške lokalnim sportskim manifestacijama, koja ujedno unapređuju zdravlje, ali i promoviraju brigu o okolišu i prirodi.
“UNIQA jepodržala mnoge sportske događaje, ali moram naglasiti da smo na ovo sponzorstvo naročito ponosni. Shodno našoj misiji stvaranja bolje budućnosti za zajednicu u kojoj poslujemo, želimo kroz naš rad da istaknemo da smo mnogo više od klasičnog osiguranja. Ovim sponzorstvom podržavamo promociju zdravlja, trčanja, planinarenja, ali i promociju turizma i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine”, naglasio je Dudo.
Pored sponzorstva, zaposlenici UNIQA osiguranja također planiraju učestvovati u volonterskim aktivnostima pripreme, markacije i čišćenja trkačke staze na Bjelašnici, dodatno promovišući aspekt brige o okolišu.
Ema Turković, predstavnica Vučko Traila iskazala je zahvalnost prema UNIQA osiguranju koje je prepoznalo ozbiljnost i zahtjevnost organizacije Vučko traila kao jedne od najmasovnijih bosanskohercegovačkih utrka.
“Izrazito je značajno imati ovako kvalitetnog partnera, koji nam omogućava da našim učesnicima, domaćim, regionalnim i internacionalnim trkačima, organizujemo trodnevni događaj prepun adrenalina. Podudarnost naših misija u osiguravanju sigurnosti i slobode, koje donose radost u životu čine ovo partnerstvo još kvalitetnijim. Trkači će imati priliku uživati na nezaboravnom putovanju kroz Bjelašnicu i Visočicu, osvajajući čak 4 staze različitih dužina, te vam preporučujemo da na vrijeme osigurate svoje učešće i podržite mnogobrojne trkače vašim dolaskom”, istakla je Turković.