Uspješno završen 26. Kopaonik biznis forum

0
1357
Vlahović je najavio da se će 27. Kopaonik biznis forum održati od 1. do 4. marta 2020.

Zaključnim razmatranjima zatvoren je 26. Kopaonik biznis forum koji je okupio 1.315 učesnika, dva specijalna gosta, 162 panelista i 125 novinara koji su pratili i izvještavali sa Foruma.
Na Forumu su pored predsjednice Vlade Srbije i ministara bili i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora iz regiona, najvećih regionalnih investitora, predstavnici javnog i privatnog sektora, akademici i privrednici.
Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije i predsjednik programskog odbora Kopaonik biznis foruma istakao je da nam dijalog generalno nedostaje u društvu i zato je prednost i uloga Kopaonik biznis foruma veoma važna.
“Imali smo intezivan rad u protekla četiri dana, zaključci Kopaonik biznis foruma će biti sumirani u okviru dokumenta i siguran sam da će Vlada vrlo pažljivo pratiti naše preporuke kako doći do robustnog rasta i ubrzati strukturne reforme”, izjavio je Aleksandar Vlahović.
Vlahović je tokom zaključnih razmatranja premijerno najavio tri događaja – Jahorina ekonomski forum (23-24. april 2019), Samit guvernera i ministara finansija zemalja Zapadnog Balkana (14-16. juni 2019) i IV Međunarodna konferencija o obrazovanju (11-13. novembra 2019) koji predstavljaju nastavak onoga što Savez ekonomista Srbije radi.
Vlahović je najavio da se će naredni, 27. Kopaonik biznis forum održati od 1. do 4. marta 2020. godine.