Uvedene nove aviolinije: Sarajevo – Kuwait i Sarajevo – Maname

0
610
Aviokompanija Jazeera Airways uspostavila letove na relaciji Sarajevo – Kuwait

Aviokompanija Jazeera Airways započela je danas letove iz Kuwaita prema Sarajevu. Letovi će se obavljati avionom Airbus A320 neo sa 162 sjedišta, četiri puta sedmično i to utorkom, srijedom, petkom i subotom, tokom cijele ljetne sezone.
Jazeera Airways je niskotarifni avioprijevoznik koji leti iz Kuvajta prema popularnim destinacijama diljem Bliskog istoka, Azije i Evrope sa velikom potražnjom za poslovnim destinacijama, za odmor, porodicu i vikend koje uključuju London, Dubai, Rijad, Istanbul, Bodrum i Tbilisi.
Jazeera Airways će tako, pored Kuwait Airwaysa, biti druga kuvajtska aviokompanija koja će tokom ljeta letjeti za Sarajevo. Na prvom letu je u BiH doputovalo 169 putnika, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Aviokompanija Gulf Air započela charter letove iz Maname prema Sarajevu

Gulf Air uspostavio letove između Sarajeva i Maname

Bahreinska aviokompanija Gulf Air započela je charter letove iz Maname prema Sarajevu. Planirano je da se letovi odvijaju dva puta sedmično, potvrđeno je iz Aerodroma Sarajevo.
Uspostavljanje ove linije, kao i povećanje saradnje u različitim oblastima, pomoći će u povećanju međusobnog razumijevanja između naroda Bahreina i Bosne i Hercegovine što će dalje dovesti do mogućnosti povećanja saradnje u svim oblastima za obje zemlje.