Via Media učesnik Dubai Investment Week-a

0
6778
Vesna Beganović: Via Media Dubai sada ima mogućnosti direktnog umrežavanja i uvida u inovativne razvojne projekte

Iako je prošlo nepunih šest mjeseci od ponovnog otvaranja Via Media Dubai, ovoj agenciji je ukazana velika čast pozivom da bude VIP gost Dubai Investment Week-a, koji se održava pod direktnim pokroviteljstvom Šejka Hamdana bin Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, prestolonasljednika Dubaija.
Dubai Investment Week je najveći skup za investitorsku zajednicu u GCC (Gulf Cooperation Council) regionu, posvećenom identifikovanju i promociji mogućnosti za rast, partnerstvo i inovacije.
“U proteklom periodu smo se fokusirali na ostvarivanje jakog prisustva u poslovnoj zajednici Ujedinjenih Arapskih Emirata i izgradnji poslovne mreže Dubai ureda, što sada daje rezultate. Via Media Dubai sada ima mogućnosti direktnog umrežavanja i uvida u inovativne razvojne projekte planirane do 2021. godine”, izjavila je Vesna Beganović, CEO & Founder, Via Media.
Dubai Investment Week organizuje agencija za razvoj investicija u Dubaiju (DUBAI FDI Dubai Investment Development Agency) a program ima za cilj da poslovnoj zajednici obezbijedi najnovije informacije, uvid u trenutne i nove investicione mogućnosti u ključnim razvojnim sektorima u Dubaiju i regionu.
Petodnevni program sadrži niz panela, interaktivnih sesija, radionica i prezentacija strateških investicionih mogućnosti. Cijeli projekat predstavlja globalnu platformu za pokretanje ekonomske diversifikacije i inovacija u regiji. Poseban segment posvećen je ulaganju u digitalnu transformaciju kompanija te projektima ulaganja u održivi razvoj.
“Ovo je ogromno tržište za sve vrste usluga i proizvoda, a potencijal za uspjeh naših kompanija je ogroman. Dubai je samo u 2016. godini privukao 25,5 milijardi stranih direktnih investicija (FDI) i uspio je zadržati svoju poziciju među prvih deset svjetskih gradova u privlačenju stranih investicija. Mi već surađujemo sa kompanijama iz naše regije koje posluju na tržištu Emirata, a suradnja je izgledna i sa više bh. proizvodnih kompanija”, izjavila je Beganović.