Visa povećala limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN koda na 90 KM

0
524
Limit za plaćanje beskontaktnim karticama Visa sada je povećan za 50 posto

Kompanija Visa objavila je da u Bosni i Hercegovini povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 90 KM (BAM). Ovo unaprijeđenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.
Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 50 posto u odnosu na prethodnu sumu od 60 KM, što potrošačima u Bosni i Hercegovini olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.
Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 41 posto transakcija u Bosni i Hercegovini se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.
“Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Bosni i Hercegovini”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.
Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmjene na prodajnim mjestima.
Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbjednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.